Anasayfa /  Foto Galeri

Ömrümüzü neler kısaltıyor, uzun yaşamın sırları nedir? 300 yaşına kadar yaşamak mümkün mü?

Sağlıklı bir ömrün anahtarı; kalp ve damar sağlığınızı korumaktan geçiyor. Kalbiniz ve damarlarınız ne kadar sağlıklı olursa, diğer organlarınız da o kadar sağlıklı olacaktır. Ömrümüzü neler kısaltıyor, uzun yaşamın sırları nedir? 300 yaşına kadar yaşamak mümkün mü? Kalp ve damar hastalıklarından korunmak beraberinde uzun ve sağlıklı bir yaşam sağlıyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hayati Deniz, uzun yaşamın sırlarını anlattı.

Ömrümüzü neler kısaltıyor, uzun yaşamın sırları nedir? 300 yaşına kadar yaşamak mümkün mü? - Sayfa 1

300 yaşına kadar yaşamak mümkün mü? 

Sağlıklı bir ömrün anahtarı; kalp ve damar sağlığınızı korumaktan geçiyor. Kalbiniz ve damarlarınız ne kadar sağlıklı olursa, diğer organlarınız da o kadar sağlıklı olacaktır.

Ömrümüzü neler kısaltıyor, uzun yaşamın sırları nedir? 300 yaşına kadar yaşamak mümkün mü? - Sayfa 2

Kalp ve damar hastalıklarından korunmak beraberinde uzun ve sağlıklı bir yaşam sağlıyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hayati Deniz, uzun yaşamın sırlarını anlattı... 

Ömrümüzü neler kısaltıyor, uzun yaşamın sırları nedir? 300 yaşına kadar yaşamak mümkün mü? - Sayfa 3

Hepimizin bidiği gibi kalp, vücudumuzun en hayati organı, dolaşım olmadan yaşamak mümkün değil. Tüm organların buna kan sistemi de dahil sağlıklı işleyebilmesi için sağlıklı bir dolaşım sistemine ihtiyacı bulunuyor. Kanın artıklardan arınması ve toksinlerini nötürlemesi için karaciğer ve böbreklerden belirli bir basınçla dolaşımı gerekir. 

Ömrümüzü neler kısaltıyor, uzun yaşamın sırları nedir? 300 yaşına kadar yaşamak mümkün mü? - Sayfa 4

Cildimizin beslenmesi ve biriken atıklarından arınabilmesi aynı şekilde beynin beslenmesi ve sonrası atıklarından arınması ve hatta uykuda dinlenebilmesi için dahi belli basınç aralığında dolaşıma ihtiyacı vardır.