Anasayfa /  Foto Galeri

Omicron'un sırrı çözüldü! Akciğerlere daha az zarar veriyor, kanıtlar çoğalıyor...

Omicron varyantının akciğerden çok boğazda enfeksiyona neden olduğu, böylece diğer varyantlara kıyasla daha bulaşıcı olmasına karşın daha az ölümcül olabileceğine dair kanıtlar çoğalıyor. İşte haberin detayları...

Omicron'un sırrı çözüldü! Akciğerlere daha az zarar veriyor, kanıtlar çoğalıyor... - Sayfa 1

Artan kanıtlar, Covid-19’un  varyantının boğazı enfekte etme olasılığının akciğerlerden daha fazla olduğunu gösteriyor

Omicron'un sırrı çözüldü! Akciğerlere daha az zarar veriyor, kanıtlar çoğalıyor... - Sayfa 2

NEDEN DAHA BULAŞICI VE DAHA AZ ÖLÜMCÜL OLDUĞUNU AÇIKLIYOR


Bilim insanları bu durumun, Omicron’un neden daha bulaşıcı göründüğünü ancak virüsün diğer versiyonlarından daha az ölümcül olduğunu açıkladığını söyledi. Geçen Aralık ayından  bu yana kadar yayımlanan  altı çalışma Omicron'un insanların akciğerlerine Delta ve Covid'in önceki diğer varyantları kadar zarar vermediğini buldu. 

Omicron'un sırrı çözüldü! Akciğerlere daha az zarar veriyor, kanıtlar çoğalıyor... - Sayfa 3

İngiltere’deki çalışmanın yazarlarından biri olan University College London'da viroloji profesörü Deenan Pillay, "Omicron'u önceki varyantlardan farklı çok sayıda mutasyona sahip olması. 

Omicron'un sırrı çözüldü! Akciğerlere daha az zarar veriyor, kanıtlar çoğalıyor... - Sayfa 4

Bu mutasyonlar, onun farklı hücre tiplerini enfekte etme yeteneğini değiştirmiş olabilir. Özünde, üst solunum yollarını (boğazdaki hücreleri)daha fazla enfekte edebilecek gibi görünüyor. Yni boğazdaki hücrelerde, akciğerin derinliklerindeki hücrelerden çoğalması daha kolay olur” diye konuştu.