Anasayfa /  Foto Galeri

Omicron varyantında geceleri rahatsızlık veren yeni belirti açıklandı!

Türkiye de dahil olmak üzere en az 100 ülkede tespit edilen corona virüsün Omicron varyantının vakaları küresel olarak artıyor. İngiltere'de yapılan bir araştırma, Omicron'un; öksürük, boğaz ağrısı ve ateş gibi bilinen semptomlarının arasına yenisini ekledi. Araştırmacılar, halk sağlığı yetklilerinden Omcron varyantı semptomlarının güncellenmesini istedi. İşte Omicron varyantının güncel tüm semptomları...

Omicron varyantında geceleri rahatsızlık veren yeni belirti açıklandı! - Sayfa 1

İngiltere’da yapılan yeni bir çalışma, corona virüsün Omicron varyantının soğuk algınlığı semptomlarına sahip olduğunu ve parainfluenza virüsüne  benzediğini gösterdi.

Omicron varyantında geceleri rahatsızlık veren yeni belirti açıklandı! - Sayfa 2

Bununla birlikte, şimdiye kadar Omicron’un, corona virüsün önceki versiyonlarına kıyasla az şiddetli semptomlara neden olduğu düşünüldü. Ancak, çalışma, Omicron varyantının neden olduğu yeni bir Covid-19 semptomu ortaya çıkardı: şiddetli gece terlemeleri.

Omicron varyantında geceleri rahatsızlık veren yeni belirti açıklandı! - Sayfa 3

Omicron varyantı, dünya genelinde hızla yayılmaya devam ederken, İngiltere’deki bilim insanları, semptomların soğuk algınlığı semptomları ile eşleştiğini açıkladı. Ayrıca İngiliz hükümetini Covid-19 hastalığına ilişkin halk sağlığı politikası kapsamında daha fazla sayıda semptom eklemeye çağırdılar.

Omicron varyantında geceleri rahatsızlık veren yeni belirti açıklandı! - Sayfa 4

İŞTE EN YAYGIN SEMPTOMLAR

Diğer taraftan, bildirilen en yaygın semptomlar arasında gece terlemelerinin yanı sıra burun akıntısı, baş ağrısı, yorgunluk, hapşırma ve boğaz ağrısı da bildirildi.