Anasayfa /  Foto Galeri

Omicron varyantı yeni belirtileri ortaya çıktı! Peki bu belirtiler ne?

Omicron varyantı, koronavirüsün şu zamana kadarki en bulaşıcı varyantı olarak değerlendiriliyor. Boğaz ağrısı, ishal ve ses kısıklığı, omicron belirtileri arasında sayılırken her geçen gün ile beraber yeni semptomlar da listeye dahil oluyor. Uzmanlar, yapılan araştırma sonuçlarını paylaşırken omicron belirtileri de her geçen gün çoğalıyor. Peki, şu ana kadar tespit edilen omicron varyantı belirtileri neler? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Omicron varyantı yeni belirtileri ortaya çıktı! Peki bu belirtiler ne? - Sayfa 1

Koronavirüs, Türkiye'de ve diğer ülkelerde olumsuz etkilerini hissettirmeye devam ediyor. Birçok uzman, koronavirüs varyantlarına dikkat çekerken Omicron karşısında da uyarılarda bulunuyor. Uzmanlara göre, omicron varyantı, bugüne kadarki en bulaşıcı koronavirüs varyantı olarak öne çıkıyor. Omicron varyantı belirtileri de her yeni araştırma ile güncelleniyor.

OMİCRON VARYANTI BELİRTİLERİ

Özellikle yurt dışı kaynaklı araştırmalarda, hapşırmanın da omicron belirtileri arasında kabul edildiği görülüyor. Omicron semptomları kişiden kişiye göre değişiklik gösterirken genel belirtileri de bulunuyor. Peki, omicron belirtileri neler, nasıl anlaşılır?

İşte, omicron varyantının yeni belirtileri...

Omicron varyantı yeni belirtileri ortaya çıktı! Peki bu belirtiler ne? - Sayfa 2

Son günlerde Kovid-19'un Delta varyantının yanı sıra Omicron varyantı İstanbul başta olmak üzere ülke genelinde vaka artışlarına sebep oldu.

Ayrıca tüm Türkiye'de mevsimsel grip vakalarında da artış yaşandı. Bu durum, akıllara bu hastalıkların semptomları arasındaki fark ve benzerliklerin neler olduğu sorusunu getirdi.

Omicron varyantı yeni belirtileri ortaya çıktı! Peki bu belirtiler ne? - Sayfa 3

Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, üç hastalığın semptomlarının neler olduğu ve hangi sıklıkla görüldüğüne ilişkin AA muhabirine açıklamada bulundu.

Gribin sık görülen belirtilerinin öksürük, boğaz ağrısı, ateş, burun akıntısı, halsizlik, baş ağrısı, eklem ağrısı ve nefes darlığı olduğunu aktaran Oğuztürk, hapşırığın az görülen, koku ve tat kaybının ise çok az görülen belirtilerden olduğunu ifade etti.

Omicron varyantı yeni belirtileri ortaya çıktı! Peki bu belirtiler ne? - Sayfa 4

OMİCRON VARYANTI BELİRTİLERİ NEDİR?

Prof. Dr. Oğuztürk, Omicron varyantının sık görülen semptomlarının başında da öksürük, boğaz ağrısı, hapşırık, burun akıntısı, halsizlik, baş ağrısı, eklem ağrısı ve nefes darlığının geldiğini, ateşin az görülen, koku ve tat kaybının ise çok az görülen belirtilerinden olduğunu kaydetti.