Anasayfa /  Spor

Olimpija Ljubljana - Galatasaray maçı geniş özeti, maçtan notlar ve açıklamalar

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında konuk olduğu Olimpija Ljubljana'yı 3-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılıların golleri Kerem, Mertens ve Halil'den geldi.

Abone ol
Abone ol 09 Ağustos 2023 00:45

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 3'üncü Ön Eleme Turu ilk maçında deplasmanda karşılaştığı Slovenya temsilcisi Olimpija Ljubljana'yı 3-0 mağlup etti. Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 9'uncu dakikada Kerem Aktürkoğlu, 48'inci dakikada Mertens ve 90+1'inci dakikada Halil Dervişoğlu kaydetti. Bu sonucun ardından Galatasaray, tur kapısını araladı.

8'inci dakikada Olimpija Ljubljana etkili geldi. Ceza sahası sol yayından Fadida'nın vuruşunda kaleci Muslera topu kornere çeldi.

9'uncu dakikada Galatasaray öne geçti. Sağ kanatta baskıyla topu kapan Barış Alper Yılmaz ceza sahası içerisine topla hareketlendi. Barış Alper Yılmaz'ın içeriye çevirdiği topa Kerem Aktürkoğlu bekletmeden vurdu ve meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1.

14'üncü dakikada ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Sualehe'nin çizgiye indikten sonraki sert vuruşunda topu Muslera ayaklarıyla kurtardı.

27'nci dakikada sol kanattan Mertens'in kullandığı köşe vuruşta topa iyi yükselen Abdülkerim Bardakcı'nın kafa vuruşunda topu direk dibinde kaleci Vidovsek kurtardı.

29'uncu dakikada sağ kanattan ceza sahası içerisine inen Kerem Aktürkoğlu, pasını Bakambu'ya aktardı. Bu oyuncunun vuruşunda topu kaleci Vidovsek kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğü ile bitti

48'inci dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Ceza sahası dışı merkezinde Kerem Aktürkoğlu'nun pasıyla topla buluşan Mertens, savunma arkasına sarkan Barış Alper Yılmaz'ı gördü. Bu oyuncunun hareketlendiği topa kaleci Vidovsek müdahale etti. Kaleciden dönen topu önünde bulan Mertens'in şutunda top ağlara gitti: 0-2.

52'nci dakikada Galatasaray etkili geldi. Sağ kanatta topla buluşan Boey, pasını ceza sahası içerisindeki Bakambu'ya aktardı. Bakambu'nun tekte pasıyla içeri doğru hareketlenen Barış Alper Yılmaz, tekrardan topu Bakambu'ya çıkardı. Bu oyuncunun vuruşunda topu kaleci Vidovsek kurtardı.

57'nci dakikada Galatasaray'da sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Mertens'in arka direğe açtığı ortaya Abdülkerim Bardakcı dokundu ve meşin yuvarlak ağlarla buluştu. VAR'dan gelen uyarı sonrası karşılaşmanın hakemi Andreas Ekberg, pozisyonu izlemeye gitti ve ofsayt kararı vererek golü iptal etti.

90+1'inci dakikada Galatasaray farkı 3'e çıkardı. Sağ kanattan Kerem Aktürkoğlu'nun ortasında topa iyi yükselen Halil Dervişoğlu'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-3.

 90+3'üncü dakikada ceza sahası dışı sol çaprazından kullanılan serbest vuruşta topun başına Kaan Ayhan geçti. Bu oyuncunun direkt kaleye vuruşunda topu kaleci Vidovsek kurtardı.

Karşılaşma Galatasaray'ın 3-0 üstünlüğü ile sonuçlandı.

Süper Lig devlerinden Galatasaray, deplasmanda Slovenya ekibi Ljubljana'yı 3-0'lık skorla mağlup etmeyi başarırken mücadele sonrası teknik direktör Okan Buruk dikkat çeken açıklamalara geldi

İŞTE OKAN BURUK'UN AÇIKLAMALARI:
Planımızı oyunun büyük bölümünde doğru şekilde kullandık. Maç 5-0 ya da 6-0 da olabilirdi.

Klaksvik sürpriz bir takım. Deplasmanda da etkili bir takım. Futbolda ne olacağı belli olmuyor. Biz önce kendi turumuzu geçeceğiz, sonra rakibimizi bekleyeceğiz. Rövanşta yine aynı ciddiyetle olacağız ama skor olarak elbette ciddi bir avantajımız var.

Oyunu zemin çok etkilemedi. Oyun aktı, paslar çıktı. Zeminden yana sorun olmadı. Önemli bir galibiyet aldık. Bundan önceki turda etkili olmuş bir takım vardı. Rakibimizin artılarını ve eksilerini iyi biliyorduk. Bugün maç 5-0, 6-0 da olabilirdi. Önemli bir galibiyet aldık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Zor bir dönemden geçtik. Sakat oyuncularımız vardı, yeni gelen oyuncular vardı. Bu kadar zorluklarda böyle bir performans gösterdikleri için teşekkür ediyorum.

Bu maçtaki sayılmayan goller, bana geçen seneki Fenerbahçe maçını hatırlattı. 3-0 üstüne 2 tane sayılmayan gol. O maça benzer bir maç oldu.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu'nda karşılaştığı Slovenya'nın Olimpija Ljubljana takımını 3-0 yenerek tura göz kırparken Belçikalı yıldız Dries Mertens tarihe geçti.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu'nda Slovenya'nın Olimpija Ljubljana takımına konuk olan Galatasaray; Kerem, Mertens ve Halil'in golleriyle sahadan 3-0'lık avantajla ayrıldı.

Sarı kırmızılı takımda Teknik Direktör Okan Buruk, midesinden rahatsızlığı bulunan Lucas Torreira ile takıma geç katılan Mauro Icardi'yi yedek soyundurdu.

Forvette Bakambu ile başlayan Okan Buruk; Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Kazımcan, Berkan, Oliveira, Mertens, Barış Alper, Kerem, Bakambu 11'ini sahaya sürdü.

 YİNE MERTENS SAHNE ALDI

Mauro Icardi ve Zaniolo'nun yokluğunda sarı kırmızılı takım önemli bir sonuca imza atarken öne çıkan isimlerin başında bir kez daha Dries Mertens geldi.

Galatasaray'ın 36 yaşındaki Belçikalı orta sahası, 2. elemede oynanan Zalgiris maçında harika bir gole imza atarak tarihe geçerken rekorunu geliştirdi.

EN YAŞLI UNVANI

Olimpija Ljubljana karşısında ilk 11'deki yerini alan Dries Mertens, 48. dakikada attığı golle skoru 2-0'a getirirken Galatasaray formasıyla Avrupa kupalarında gol atan en yaşlı yabancı oyuncu rekorunu da geliştirdi.

HAGI'YI GERİDE BIRAKMIŞTI

Zalgiris ağlarına gönderdiği golle Gheorghe Hagi'yi (36 yaş 32 gün vs Milan) geride bırakan Mertens (36 yaş, 88 gün), Olimpija Ljubljana maçındaki golüyle rekoruna 4 gün daha kattı.

REKORA 4 GÜN EKLEDİ

Olimpija Ljubljana filelerini havalandıran Dries Mertens (36 yaş 94 gün), Galatasaray tarihinde Avrupa kupası golü atan en yaşlı oyuncu oldu.

HALİL İYİ BAŞLADI

Galatasaray'la yeni sezona iyi bir başlangıç yapan Halil Dervişoğlu ise son 3 maçta 2 gol atarak iyi bir katkı sağladı.

Mauro Icardi ve Zaniolo'nun yokluğunda sarı kırmızılı takım önemli bir sonuca imza atarken öne çıkan isimlerin başında bir kez daha Dries Mertens geldi.

Galatasaray'ın 36 yaşındaki Belçikalı orta sahası, 2. elemede oynanan Zalgiris maçında harika bir gole imza atarak tarihe geçerken rekorunu geliştirdi.

 

 

Yorumlar