Anasayfa /  Eğitim

Okullar ne zaman açılacak? Okullar da devam zorunluluğu olacak mı?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından okullar bir hafta süreyle tatil edilmişti. Bakan Özer eğitime verilen aranın bir süre daha uzatıldığını açıkladı. Dün gelen açıklama da ise deprem de yıkıma uğrayan 10 ilde okullar da 1 Mart'a kadar eğitim öğretime ara verildiğini duyuruldu. Ayrıca İstanbul Valiliği riskli 93 okul ve eğitim kurumundaki öğrencilerin, depreme güvenli okullara nakletti. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 19 Şubat 2023 14:00

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından okullar bir hafta süreyle tatil edilmişti. Bakan Özer eğitime verilen aranın bir süre daha uzatıldığını açıkladı. Dün gelen açıklama da ise deprem de yıkıma uğrayan 10 ilde okullar da 1 Mart'a kadar eğitim öğretime ara verildiğini duyuruldu. Ayrıca İstanbul Valiliği riskli 93 okul ve eğitim kurumundaki öğrencilerin, depreme güvenli okullara nakletti. İşte detaylar...

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 6 Şubat 2023 tarihli depremler sonrası içerisinde okulların da olduğu birçok bina hasar gördü. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer okullarda eğitim öğretim faaliyetlerine başlanma sürecine ilişkin açıklama yaptı.
OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "10 ilde 1 Mart'a kadar eğitime ara verildi, 71 ilde eğitim 20 Şubat'ta başlıyor." açıklamasıyla okullar için alınan kararı açıkladı.
20 ŞUBAT'I İŞARET ETTİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı konuşmalar da tarihin değişebileceği sinyalini vermişti. Yeni bir açıklama yapan Özer 20 Şubat'ta 10 il için alınan kararı yeniden değerlendireceklerini bildirdi. 

Mahmut Özer, yaptığı açıklamada, "Şu anda 465 bin vatandaşımıza barınma imkanı sağlıyoruz. Pazartesi 71 ilde eğitime başlıyoruz. 10 ilde eğitime ne zaman başlanacağını salı günü açıklayacağız. Şu ana kadar 35 bin 24 öğrenci diğer illerde nakillerini aldırdı. Artık milli eğitim bakanlığı tüm imkanlarla yurtlara gelip öğrenci nakillerini otomatik olarak alacak. Deprem bölgesindeki 8'inci ve 12'nci sınıf öğrencilerimizin tüm ders kitaplarını bastırdık. Önümüzdeki günlerde dağıtacağız" dedi.

Sürecin nasıl ilerleyeceği yapılan değerlendirmeler sonrası belli olacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Deprem bölgesinde tüm okullarda ikinci dönemde devam şartı aranmayacaktır. Deprem bölgesinde 1 Mart itibarıyla 10 ilimizde ki, buna Elazığ'ı ilave edeceğim şartları uygun okullarımızda eğitim, öğretime başlama imkanını veriyoruz." ifadelerini kullandı.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "10 ilde 1 Mart'a kadar eğitime ara verildi, 71 ilde eğitim 20 Şubat'ta başlıyor." açıklamalarında bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan son açıklaması ile 10 ile Elazığ'ı da dahil ettiğini duyurdu.

"10 İLDE İKİNCİ DÖNEM DEVAM ZORUNLULUĞU ARAMIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan son açıklamasında, "Deprem bölgesinde tüm okullarda ikinci dönemde devam şartı aranmayacaktır." ifadesini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise; Şu anda bizim hasarımız diğer binalara göre çok az. 20 bin 868 binamızın 24'ü yıkıldı. Tüm okulların hasar tespit raporunu almadan eğitim öğretimi başlatmayacağız. Bu hafta içinde tüm okulların hasar tespitini yapacağız. 10 ildeki öğrencilerde ikinci dönem devam zorunluluğu aramıyoruz. Bunu daha önce açıklamıştık. 

"71 İLDE EĞİTİMİ 20 ŞUBAT'TA BAŞLATACAĞIMIZI AÇIKLAMIŞTIK"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer "Türkiye'yi normalleştirmemiz için eğitimi normalleştirmemiz lazım. Ana itici güç eğitim. 71 ildeki eğitimi 20 Şubat'ta başlatacağımızı açıklamıştık. Depremden etkilenen illerimizde okulların 24 tanesi yıkıldı, 83 tanesinde ağır hasar var. Şubat ayının sonuna kadar tüm okullardaki hasar tespit çalışmalarını tamamlamayı hedefliyoruz." dedi.

"YENİ ÖĞRETMENLER DE ATAYACAĞIZ"

İhtiyaç olması durumunda yeni öğretmenler de atayacağız. Eğitim ve öğretimle ilgili neye ihtiyaç varsa atama yoluyla görevlendirme yoluyla çözeceğiz.

AİLESİNİ KAYBEDEN ÖĞRETMENLER

O öğretmenlerimizin hepsini idari izinli sayıyoruz. Aynı zamanda psikososyal destekle ilgili de destekleri veriyoruz.

SINAV TARİHLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA

Dikkat edersiniz sınav tarihini açıklamadık. Sınavların tarihi koşullara göre şekillenecek. Sadece LGS ve YKS sınavlarında ikinci dönemi kapsam dışına aldık. LGS sınavının tarihini inşallah ileri tarihte açıklayacağız.

Mümkün olduğu kadar çocuklarımızın bu travmayı atlatabilmeleri için koşullar oluşturuyoruz. Depremin ilk gününden itibaren bizden talimat almadan bölgede çalışan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Soba üreten meslek liselerinin fedakar cefakar öğretmenlerimize, arama kurtarmaya destek veren tüm öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyorum."

93 OKULA TAHLİYE KARARI

İstanbul Valiliği, 20 Şubat 2023 Pazartesi Günü itibarıyla, riskli 93 okul ve eğitim kurumumuzdaki öğrencilerimiz, depreme güvenli okullara nakledilerek, eğitim öğretim görmeye devam edeceklerdir.

Yorumlar