Anasayfa /  Eğitim

Okullar kapandı derken MEB son dakika açıklaması yaptı!

2021 – 2022 eğitim öğretim yılı bitti öğrenciler karne aldı. Kimi sevinç kimi hüzün yaşadı. 3 aylık yaz tatili başladı derken MEB'den son dakika açıklaması geldi. Herkes okullar kapandı sanarken ters köşe yapıldı. Okullar tekrar açılıyor. İşte satır satır tüm detaylar...

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 17 Haziran 2022 13:51

2021 – 2022 eğitim öğretim yılı bitti. 18 milyon öğrenci bugün karne sevini yaşadı. Alınan güzel haberler ise yüzleri bir kez daha güldürdü. Yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kursları ile yaz okulları için öğrenci başvuruları 18 Haziran’a kadar devam ediyor. Elini çabuk tutan bu kurslardan da yararlanabilecek.

Koronavirüs salgını sebebiyle neredeyse 1.5 seneye aşkındır yüz yüze eğitime ara verilmişti. Salgın sonrası yüz yüze eğitime geçildi ve 18 milyon öğrenci bugün karne heyecanı karne sevinci yaşadı. 3 aylık yaz tatiliyle eğitim öğretim maratonu bitti derken herkes yanıldı. Okullar tekrar açılıyor ve maraton yeniden başlıyor. İşte tüm detaylar ve bütün merak edilenler…

Ortaokul son sınıf öğrencileri Liselere geçiş sistemi kapsamında yapılan merkezi sınav sonuçlarını Haziran’ın 30’u itibariyle öğrenecekler. Üniversite sınavlarına hazırlanan lise son sınıf öğrencileri ise hafta sonu gerçekleştirilecek olan YKS sınavı ile ter dökecek ve Üniversite hayatına bir adım atmış olacaklar. YKS sonuçları ise 20 Temmuz itibariyle açıklanacak. 3 aylık yaz tatilinde öğretmenlere yönelik mesleki gelişim ve eğitim dersi ise bu yıl uzaktan eğitim ile gerçekleştirilecek. Derselr Öğretmen Bilişim Ağı üzerinden yapılacak.

Bu yıl bir ilk gerçekleşiyor

Öğrenciler karnelerini aldı 3 aylık yaz tatili başladı ve okullar artık kapandı derken sevindiren bir haber geldi. Okullar tekrar açılacak. Peki ama nasıl?... Bu yıl uygulanacak bir ilk ile okullar kapısını kaptmıyor. Aksine okullar tekrar açılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl ilk defa yaz tatilinde destekleme ve yetiştirme kurslarının yanı sıra yaz okullarını da açıyor. Başvuruların 18 Haziran’a kadar süreceği ve Teme eğitim düzeyinde 4,5,6,7 ve 8’inci sınıflar, orta öğretim düzeyinde ise 9,10,11,12’inci sınıflara yönelik yapılacak olan yaz okullarında matematik ve İngilizce dersleri verilecek.

“Matematik Seferberliği”

Tüm bunların yanı sıra yaz okullarıyla ilgili diğer detaylar da belli oldu. MEB’in başlattığı “matematik seferberliği” kapsamında matematik dersinden yabancı dil eğitimine konuşma ve etkili iletişimden becerilerin geliştirilmesi amacıyla İngilizce derslerinden hazırlanacak etkinlik ve temelli çerçeve programı doğrultusunda yaz okulları haftada 12 saat toplamda ise 48 saat uygulanacak.

Yaz okulları hangi tarihlerde açık olacak?

Yaz okulları öğretmen ve öğrencilerin başvurularının yoğunluğuna göre belirlenecek ve 4 Temmuz ile 28 Ağustos tarihleri arasında açık olacak. Özel yetenekli öğrencilerin eğitim ve öğretimin desteklendiği BİLSEM’de yapılacak yaz okulları için öğrenci kaydını 25 Haziran ile 2 Temmuz arasında yapılacak. 18 Temmuz’da başlayacak ve 14 Ağustos’ta sona erecek.

2022-2023 eğitim öğretim yılı ise 12 Eylül 2022'de başlayacak ve 16 Haziran 2023'te sona erecek. Birinci dönem ara tatili 14-18 Kasım 2022'de, ikinci dönem ara tatili 17-20 Nisan 2023'te yapılacak ve ikinci dönemin ara tatili, Ramazan Bayramı ile birleştirilecek. Yarıyıl tatili, 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında uygulanacak.

Yorumlar