Anasayfa /  Eğitim

Okullar kapanacak mı? Uzaktan eğitime mi geçliyor? Bakan Mahmut Özer'den kritik açıklama

Okulların uzaktan eğitime geçip geçmeyeceği sorusunun yanıtı merak ediliyor. Yüz yüze eğitime geçilmesinin ardından yeniden bir uzaktan eğitim sürecinin başlayıp başlamayacağı merak konusu haline geldi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ‘Eğitim sisteminin, açık ve yüz yüze eğitime devam etmesinin bu süreçte bir milli güvenlik meselesi olduğu yönündeki irademizin arkasında duruyoruz.’ dedi. İşte okulların durumuyla ilgili son gelişmeler...

Abone ol
Abone ol 22 Eylül 2021 11:53

Okulların uzaktan eğitime geçip geçmeyeceği sorusunun yanıtı merak ediliyor. Yüz yüze eğitime geçilmesinin ardından yeniden bir uzaktan eğitim sürecinin başlayıp başlamayacağı merak konusu haline geldi.  Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ‘Eğitim sisteminin, açık ve yüz yüze eğitime devam etmesinin bu süreçte bir milli güvenlik meselesi olduğu yönündeki irademizin arkasında duruyoruz.’ dedi. İşte okulların durumuyla ilgili son gelişmeler...

OKULLAR KAPANACAK MI? 

Sağlık Bakanlığının belirlediği vaka veya yakın temas nedeniyle bazı sınıfların yüz yüze eğitime 14 gün ara verdiğini, 14 günlük süre içinde dijital platformlar üzerinden uzaktan eğitime devam edildiğini aktaran Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Eğitim sisteminin, açık ve yüz yüze eğitime devam etmesinin bu süreçte bir milli güvenlik meselesi olduğu yönündeki irademizin arkasında duruyoruz.” dedi. 

Bakan Özer, öğretmenlerle gurur duyduklarını dile getirerek, öğretmenlerde bir doz aşı oranının yüzde 92’ye, iki doz aşı oranının ise yüzde 83, aşı olmayıp antikor üreten öğretmen oranının yüzde 5 olduğunu aktardı.

Bakan Özer'in yaptığı öneriye göre temaslı olan öğrencilere velilerinin izniyle 7. günde PCR testi yapılacak.

SONUCU NEGATİF OLANIN YÜZ YÜZE EĞİTİMİ BÖLÜNMEYECEK

Sonucu negatif çıkan öğrenciler 14 günlük filyasyon süresini tamamlamaya gerek kalmadan yüz yüze eğitime dönebilecek.

Bilim Kurulu toplantısının online yapılması beklenirken özellikle eğitim camiasında gözler görüşme sonrasında yapılacak açıklama ve gelecek haberlere çevrildi.

Yorumlar