Anasayfa /  Eğitim

Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Öğretmenlik mesleği, aday öğretmenlik döneminden sonra "öğretmen", "uzman öğretmen" ve "başöğretmen" olmak üzere üç kariyer basamağına ayrılacak. Uzman öğretmen veya başöğretmen unvanı alanlara her unvan için ayrı ayrı olmak üzere bir derece verilecek. Öğretmen maaşları da artacak. İşte yapılan o düzenleme.

Abone ol
Abone ol 21 Ocak 2022 21:53

Okullarda yarıyıl tatili bugünden itibaren başladı. Öğretmen ve öğrenciler için iki haftalık tatil sürecine de girilmiş oldu. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenler için harekete geçti. Bu yıl ilk kez yapılacak. Yarıyıl tatili sürecinde öğretmenlere uzaktan mesleki eğitim verilecek.

Öğretmenlerin eğitimi bugünden itibaren başlıyor. Ayrıca öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili de gelişmeler yaşanıyor. Meclis’te görüşmeleri süren ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemesi’ ile öğretmenlik kariyer mesleği haline getirilecek.

Böylece öğretmenlerin hem maaşları hem de emeklilik ikramiyeleri artacak. Düzenlemeye göre, meslekte 10 yılını tamamlayan öğretmenler uzman olacak ve maaşları 1.000 lira artacak. Başöğretmen unvanı alanların maaşları 2 bin lira yükselecek.

Teklife ayrıca birinci derecedeki öğretmenlerin ek göstergelerini 3000’den 3600’e çıkaracak madde de eklendi. 3600 ek gösterge düzenlemesiyle de emekli öğretmenlerin maaş ve ikramiyeleri artacak. Ek göstergeyi düzenleyen maddenin yürürlük tarihi ise 15 Ocak 2023 olacak.

 

 

 

 

 

Yorumlar