Anasayfa /  Sağlık

Ofiste sağlıklı beslenmenin püf noktası

Günün büyük bir bölümünü geçirdiğimiz ofis ortamında sağlıklı beslenmek pek mümkün olmayabiliyor. Fakat bazı püf noktalara dikkat ederek ofis ortamında sağlıklı beslenebiliriz.

Abone ol
Abone ol 09 Ekim 2017 11:25

Günün büyük bir kısmını ofiste geçiriyoruz. Peki ofiste geçen saatlerde beslenmeye yeteri kadar önem veriyor muyuz? İşte ofiste sağlıklı beslenmenize yardımcı olacak püf noktaları...



Yoğun tempoda çalışanlar ve özellikle günün önemli bir bölümünü ofiste geçirenler için her zaman sağlıklı ve doğru beslenmek kolay olmuyor. Sağlıksız beslenme biçimi hem sağlığı olumsuz etkiliyor hem de fiziksel ve psikolojik olarak daha yorgun hissetmenize neden oluyor.



Ofiste doğru beslenme biçimini alışkanlık haline getirerek hem daha zinde kalıp, hem de iş veriminizin artmasına katkıda bulunabilirsiniz. Ofiste sağlıklı beslenmenize yardımcı olacak püf noktaları:



Güne kahvaltı yaparak başlayın



Beslenme uzmanlarının önemle vurguladığı konuların başında güne kahvaltı yaparak başlamak geliyor. Birçok çalışan sabah erken saatte evden çıkmak zorunda olduğu için çoğunlukla kahvaltı öğününü atlıyor.



Yapılan araştırmalar sonucu stres hormonunun uykudan uyandıktan sonra en yüksek seviyede olduğunu ortaya çıkmış. Yani kahvaltı öğününü atlayarak aslında farkında olmadan güne daha düşük enerji ile başlamış oluyoruz.



Kahvaltı yapmadan güne başladığımızda, vücut depoladığı enerjiyi kullanıyor ancak takviye yapmadığımız için de gittikçe daha yorgun ve enerjisiz hissetmeye başlıyoruz. Sonradan oluşan açlık hissini bastırmak için tercih ettiğimiz bisküvi, kek türü atıştırmalıklar da kilo almaya neden oluyor. Güne yüksek enerjiyle başlamak ve daha sağlıklı bir beslenme düzeninin temelini oluşturmak için öncelikle kahvaltıyı alışkanlık haline getirin.



Öğle yemeğinde sağlıklı besinler tüketin



Öğle yemeği için en çok tavsiye edilen eğer yanınızda götürebiliyorsanız mutlaka yemeği evde hazırlayın. Örneğin küçük bir salata, soğuk sandviç veya sebze yemeğini kolayca yanınızda taşıyıp tüketebilirsiniz.



Eğer öğle yemeklerini ofis dışında veya yemekhanede yemek zorundaysanız, tercihinizi sağlıklı yemek seçeneklerinden yana kullanın. Her gün belirli bir miktar et ve sebzeyi mutlaka tüketmeye özen gösterin. Bol su için.



Öğle yemeğinin de en az sabah kahvaltısı kadar önemli bir öğün olduğunu unutmayın. Sağlıklı ve doğru beslenme biçimi stresi azaltmaya, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına ve kilo vermeye yardımcı olacak.



Ofiste sağlıklı atıştırmalıklar tüketin



Ofiste çalışanların büyük bir kısmı gün içinde atıştırmalıkları alışkanlık haline getiriyor. Özellikle stresli ve mutsuz hissettiğimiz zamanlarda veya açlığı bastırmak için atıştırmalıklar can kurtarıcı oluyor.



Ofiste masanızda taze veya kurutulmuş meyveler ve faydalı kuruyemişler bulundurmaya özen gösterin. Bisküvi, kraker ve kek gibi atıştırmalıklar yalnızca tokluk hissi yaşamanızı sağlıyor ancak sağlıklı beslenme açısından uzak durulması tavsiye ediliyor.



Bol su için



Sağlıklı beslenmenin en önemli parçası bol su içmek. Su içmenin sayısız faydası var ve uzmanlar tarafından yetişkinlerin her gün 2,5-3 litre su içmesi gerektiğini önemle vurgulanıyor.



Susuz kaldığımız zaman baş ağrısı ve migren başta olmak üzere gerginlik, konsantrasyon eksikliği gibi önemli sorunlar ortaya çıkıyor.



Su içmeyi alışkanlık haline getirmek için ofiste masanızın üzerinde mutlaka bir şişe bulundurun. Sürekli gözünüzün önünde olması size su içmeyi hatırlatacak ve zaman içinde alışkanlık haline getireceksiniz. Eğer isterseniz suyun içine bir dilim limon ekleyin. Limonlu su vücudun vitamin ve mineral ihtiyacını gidermeye yardımcı olacak.





Kaynak:Gıdagündemi


Etiketler ofis
Yorumlar