Anasayfa /  Foto Galeri

O yasa TBMM'ye geliyor! 3600 ve 5400 prim günü ile emeklilik formülü!

Kabine Toplantısı sonrası EYT çalışmasının Meclis'e geleceğini açıkladı. EYT'de henüz yasalaşma gerçekleşmediği için emeklilik başvuruları da başlamadı. Öte yandan SSK'lılar için 3.600, Bağ-Kur'lular için de 5.400 gün primle emeklilik formülü en çok merak edilenler arasında yer alıyor. İşte SSK ve Bağ-Kur'lular için EYT hesaplama tablosu...

O yasa TBMM'ye geliyor! 3600 ve 5400 prim günü ile emeklilik formülü! - Sayfa 1

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) meselesi kökten çözülerek tarihe karışmasına çok az bir zaman kaldı. Kabine Toplantısı sonrası Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan dikkat çeken EYT açıklaması geldi. EYT düzenlemesinin bu hafta içinde Meclis'e taşınması bekleniyor. Öte yandan 1999 düzenlemsi öncesi EYT'ye tabi SSK'lılar için 3.600, Bağ-Kur'lular için de 5.400 gün primle emeklilik imkanı vardı. Merak edilen tablolar ve detaylar belli oldu.

O yasa TBMM'ye geliyor! 3600 ve 5400 prim günü ile emeklilik formülü! - Sayfa 2

EYT, EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARI İÇİN KRİTİK HAFTA

Emekli ve memur zammı refah payı ile beraber yüzde 30'a yükseldi. En düşük emekli maaşı 5.500 TL olarak belirlendi. Meclis Genel Kurulu'nda bu hafta emekli ve memur maaşlarına ilişkin bu kanun teklifi yasalaşacak.

O yasa TBMM'ye geliyor! 3600 ve 5400 prim günü ile emeklilik formülü! - Sayfa 3

BAŞKAN ERDOĞAN: EYT DÜZENLEMESİ YAKINDA MECLİS'E GELİYOR

2023 yılının ilk Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan EYT'nin yakında Meclis'e geleceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"28 Aralık'ta yeni emeklilik düzenlemesinin müjdesini kamuoyu ile paylaştık. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak bilinen milyonlarca vatandaşımızın sorunlarını herhangi bir sınırlamaya gitmeksizin çözüme kavuşturacak çalışmayı yakında TBMM'nin takdirine sunuyoruz."

5,7 milyon vatandaşı ilgilendiren EYT düzenlemesi taslak metninin de bu hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca Meclis'e gönderilmesi bekleniyor.

O yasa TBMM'ye geliyor! 3600 ve 5400 prim günü ile emeklilik formülü! - Sayfa 4

EYT TABLOSU NETLEŞTİ

Daha önce yaklaşık 4 milyon kişiyi kapsadığı belirtilen EYT düzenlemesinde kapsam genişledi. Yeni başvurular ve verilerin toplanarak elektronik ortama taşınması sonrası EYT yasasının 5,7 milyon vatandaşı kapsadığı açıklandı.

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı ayrımı yapılmaksızın 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olan her vatandaş yasadan istifade edecek.