Anasayfa /  Foto Galeri

O illerde büyük kriz ! Hastalar acilde yatak beklerken ölüyor

Türkiye genelinde günlük koronavirüs vaka sayısı 30 bini aşarken, bazı illerde hastaneler alarm veriyor. İTO, "İstanbul'da hastalar yatak beklerken acil serviste ölüyor" derken, Mersin "Durduramıyoruz, seyahat yasağı gelsin" çağrısı yaptı.

O illerde büyük kriz ! Hastalar acilde yatak beklerken ölüyor - Sayfa 1

İzmir'de spor salonu hastaneye çevrilirken, Trabzon, Zonguldak, Samsun ve Rize'de alarm verildi.

O illerde büyük kriz ! Hastalar acilde yatak beklerken ölüyor - Sayfa 2

Türkiye 3. kez pik yapan koronavirüs salgınının önüne geçmek için peş peşe önlemler alırken, bazı illerden uyku kaçıracak veriler ve açıklamalar geliyor. İstanbul'da durum vahim. İstanbul Tabip Odası, "Hastalar yatak beklerken acil servislerde ölüyor" dedi. Mersin, Trabzon, Samsun ve Zonguldak'ta da salgının önüne geçilemezken, umanlar bu kentlere acil seyahat yasağı getirilmesini istiyor. Rize'de ise hastaneler dolduğu için İl Sağlık Müdürlüğü hastanelerde sadece randevulu hastalara hizmet verileceğini açıkladı. İşte İstanbul, Rize, Mersin, Trabzon, Samsun ve Zonguldak'ta son durum...

O illerde büyük kriz ! Hastalar acilde yatak beklerken ölüyor - Sayfa 3

Hastanelerde normal yatış yatağı sıkıntısı başladı

İstanbul Tabip Odası (İTO) Korona İzleme Grubu tarafından hazırlanan rapora ve İTÖ yöneticilerinin açıklamaları uyku kaçıracak cinsten. İTO Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu "İstanbul salgının başkenti konumunu korumaktadır. Bugün Türkiye'de binlerce Covid-19 hastası hastaneye yatması gerektiği halde yatak bulamamakta, bir yoğun bakım yatağının boşalması ve böylece sıranın kendisine gelmesini beklemektedir." dedi. 

O illerde büyük kriz ! Hastalar acilde yatak beklerken ölüyor - Sayfa 4

'İnsanlar acilde yatak beklerken ölüyor'

İstanbul Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Ekmez, İstanbul'da önemli seviyede yoğun bakım yatağı sıkıntısı olduğunu ifade ederek şu bilgileri verdi: “İstanbul'da insanlar acil müşahede odalarında yatak beklerken yaşamlarını yitiriyorlar. Yoğun bakım demiyorum servis yatağı beklerken insanların yaşamlarını yitirdiği bir kent İstanbul artık..."