Anasayfa /  Foto Galeri

O ilimizde alarm verildi! Meteoroloji saat verip uyardı! 7 Ekim tüm yurtta hava durumu

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre gece saatlerinden itibaren Balkanlar'dan gelen yağışlı hava yurda girecek. Hava sıcaklığı kuzeybatıda 2 ila 4 derece düşerken İstanbul için dolu alarmı verildi.

O ilimizde alarm verildi! Meteoroloji saat verip uyardı! 7 Ekim tüm yurtta hava durumu - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gelen son dakika hava durumu uyarısına göre; bu hafta içi sıcaklıklarda ciddi oranda bir düşüş beklendiği bildirildi. Kuvvetli yağış ve dolu beklentisi nedeniyle Marmara Bölgesini uyaran MGM, kuvvetli yağıştan kaynaklı gelişebilecek sel ve su baskını ihtimallerine karşı da vatandaşları uyarırken yalnızca Marmara Bölgesi değil, yurdun birçok kesiminde Perşembe itibarıyla sıcaklıkların düşmesi ile beraber yurdun bazı kesimlerinin yağışların etkisine gireceği ifade edildi. Ekim ayına gelinmesiyle hava durumu uyarıları da yakından takip ediliyor. İşte Meteoroloji'den gelen son dakika hava durumutahminleri!

O ilimizde alarm verildi! Meteoroloji saat verip uyardı! 7 Ekim tüm yurtta hava durumu - Sayfa 2

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları artarak, mevsim normali değerlerinin üzerine çıktı. Ancak uzmanlar, sıcaklıkların yükselmesinin ardından Perşembe günü yurda giriş yapacak soğuk hava sisteminin dolu, fırtına ve hortuma neden olabileceğini duyurdu. Özellikle İstanbul'da dolunun çok kuvvetli olarak etkili olabileceği uyarısı, Marmara ve Ege bölgesi içinse kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

O ilimizde alarm verildi! Meteoroloji saat verip uyardı! 7 Ekim tüm yurtta hava durumu - Sayfa 3

İSTANBUL'DA DOLU ALARMI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi sitesinden son dakika uyarısıyla dolu alarmı verdi. Dolu yağışı özellikle İstanbul'u vuracak. Perşembe günü başlayacak yağışlar cuma günü de devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye'nin Batı kesimlerinin Perşembe sabah saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen alçak basınç merkezi ve buna bağlı cephe sistemi ile birlikte 2 gün sürecek yağışlı ve serin havanın etkisi altına gireceğini belirtti. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Perşembe günü Marmara Bölgesinin tamamı ile Kuzey Ege'de kuvvetli olması bekleniyor.

O ilimizde alarm verildi! Meteoroloji saat verip uyardı! 7 Ekim tüm yurtta hava durumu - Sayfa 4

İKİ GÜN SÜRECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye'nin Batı kesimlerinin Perşembe sabah saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen alçak basınç merkezi ve buna bağlı cephe sistemi ile birlikte 2 gün sürecek yağışlı ve serin havanın etkisi altına gireceğini belirtti. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Perşembe günü Marmara Bölgesinin tamamı ile Kuzey Ege'de kuvvetli olması bekleniyor.