Anasayfa /  Güncel /  Gündem

O İle Çok Büyük Müjde Verildi

Tokat Havalimanına büyük gövdeli uçakların inememesinden dolayı senelerdir yaşanan soruna çözüm olarak başlatılan Yeni Havalimanı projesine start verildi. 

Abone ol
Abone ol 22 Eylül 2018 15:39

Bir aydır devam etmekte olan çalışmalar 45 metre genişliğinde 2,7 kilometre uzunluğunda olacak pistin yapılacağı yer ortaya çıkmaya başladı. Yeni Tokat Havalimanının 700 günde tamamlanması hedefleniyor.

2 seneden erken tamamlanacak

TAV inşaat Proje Direktörü Erdoğan Karabacak, Tokat'ın büyük bir ihtiyacı olan havalimanı projesinin planlanan 700 günden daha kısa zamanda bitirilmesi için yoğun çaba sarf ediliyor. 

Çalışmalarda daha çok yerel imkanları kullanmaya çalıştıklarını söyleyen Karabacak, “50 kamyon, 5 ekskavatör ve silindir araçları mevcut. İşi hızlandırabilmek için bu sayıları çoğaltmak istiyoruz. 

Amacımız hava şartları sebebi ile çalışılamayan Kasım, Aralık ve Ocak aylarında çalışmak için gerekli tedbirleri alıp biran evel bu projeyi hızlı bir şekilde bitirip hizmete almak.

Yeni Tokat Havalimanın Tokat'ın uzun seneler yolcu trafiğini karşılayabilecek şekilde planlandığını söyleyen Karabacak, “Beton kaplama yapılacak olan pistte gerekli seyrüsefer cihazları olacak. Tokat Havalimanı son senelerde yapılan modern havalimanlarından birisi olacak.

2 milyon yolcu kapasiteli

Tokat Yeni Havalimani projesi kapsamında Hisar İnşaat tarafından yapımı üstlenilen ve ihale bedeli 95 milyon TL olan diğer etapta ise 2 milyon yolcu kapasiteli iç ve dış hatlar yeni terminal binası, otoparklar, itfaiye garaj binası, kule ve teknik blok, ısı ve güç merkez binası, nizamiye binası yapılacak. 

Her iki işinde 700 günde tamamlanması planlanıyor. 1988 senesinde inşa edilen mevcut havalimanı ise 1,5 senedir sefer yapılmıyor.  


Yorumlar