Anasayfa /  Foto Galeri

O alkollü içecek koronavirüse karşı gerçekten koruma sağlıyor! Bilim insanları açıkladı

UK Biobank tarafındna yapılan bir araştırma, kırmızı şarap tüketiminin COVID-19'a karşı gerçekten koruma sağladığını ortaya koydu. Fakat araştırma, alkol tüketimi hakkında uyarı yaptı. İşte haberin detayları...

O alkollü içecek koronavirüse karşı gerçekten koruma sağlıyor! Bilim insanları açıkladı - Sayfa 1

2019 yılında hayatımıza giren ve o zamandan bu zamana tüm dünyada milyonlarca ölüme neden olan koronavirüs, sık sık bilim insanlarının araştırmalarına konu oluyor. Koronavirüs pandemisinin başından bu yana en çok tartışılan konulardan biri de alkollerin virüse karşı etkili olup olmadığı. Yeni yapılan bir araştırma alkollü içeceklerin Covid-19’a karşı ne kadar koruma sağladığını ortaya koydu. Araştırma, kırmızı şarap tüketiminin Covid-19’a karşı koruma sağladığını ortaya çıkardı.

O alkollü içecek koronavirüse karşı gerçekten koruma sağlıyor! Bilim insanları açıkladı - Sayfa 2

Koronavirüs yayılmaya başladığından beri tartışma konusu olan alternatif korunma önlemleri arasında kırmızı şarap tartışması da yer alıyordu. 

O alkollü içecek koronavirüse karşı gerçekten koruma sağlıyor! Bilim insanları açıkladı - Sayfa 3

Bazı kişiler kırmızı şarabın COVID-19’a karşı koruma sağladığını öne sürse de buna dair bilimsel bir kanıt yoktu. UK Biobank tarafından yapılan yeni bir araştırmaysa bunun doğru olup olmadığını görmemizi sağladı.

O alkollü içecek koronavirüse karşı gerçekten koruma sağlıyor! Bilim insanları açıkladı - Sayfa 4

Frontiers in Nutrition isimli dergide yayımlanan araştırma, kırmızı şarabın COVID’e karşı gerçekten koruma sağlayabildiğini ortaya koydu.