Anasayfa /  Ekonomi

Numan Kurtulmuş'tan canlı yayında EYT ve Asgari ücret açıklaması!

Canlı yayında konuşan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 01 Aralık 2022 19:35

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, bir TV kanalına yaptığı açıklamada merakla beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusuna değindi. Kurtulmuş, “EYT konusunda takvim bitti mi, çalışma ne aşamada?” sorusuna şu yanıtı verdi:

– Bu konu 1 milyon 900 bin küsur vatandaşımızı birebir ilgilendiren bir mesele. Artık son noktaya doğru gelinmiştir rötuşları yapılarak, belli bir zamanlama ile Meclis takvimi de dikkate alınarak, biliyorsunuz bir bütçe maratonu var, o takvim de göz önünde bulundurulacak” dedi.

– Hükümetimiz bu anlamda çalışmasını tamamlamıştır, Çalışma Bakanlığımız çalışmalarını son noktaya getirmiştir. Onların rötuşları yapılarak Cumhurbaşkanımız kamuoyuna açıklayacaktır. Sadece açıklanması değil, hızlı bir şekilde yasalaşması süreci de hükümetin gündemindedir.

“TATMİN EDİCİ BİR ÜCRET AÇIKLANACAĞINI ÜMİT EDİYORUM”

2023 yılı asgari ücret ile ilgili sürecin bugün itibarıyla başlayacağını belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu:

– Tabii ki bir rakam söylemem ama sonuçta asgari ücretin nasıl tespit edileceği bellidir. Üçlü mekanizma içerisinde herkes kendi teklifini getirecek ve Türkiye’nin ekonomisinin genel dengeleri içesinde burada makul bir asgari ücretin belirlenmesine çalışılacaktır.

– Hükümet olarak burada bizim temel meselemiz, özellikle son dönemde bu içinden geçtiğimiz olağan dışı şartların vatandaşımızın alım gücünü azaltmaması için, nasıl geçen yıl bir yıl içinde iki kez zam yapıldığıysa, bu asgari ücrette de hakikaten vatandaşımızın iyi olduğu, tatmin edici bir asgari ücret açıklanacağını ümit ediyorum.


– Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin ana fikri, vatandaşımızı hayat pahalılığının altında ezdirmemektir. Vatandaşımızın alım gücünü artıracak, destekleyecek bir ücretin bu komisyon çalışmaları sonucu ortaya çıkacağını düşünüyorum.

Etiketler EYT asgari ücret
Yorumlar