Anasayfa /  Foto Galeri

Normalleşme için gözler son digital kabine toplantısında! Sokak yasakları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün video konferansla yapılacak kabine toplantısından önemli kararların çıkması bekleniyor. Milyonlarca vatandaş seyahat yasakları bitecek mi? sorusunun cevabını bekliyor. Hafta sonları uygulanan sokak yasakları ile çocuk, genç ve 65 yaş üstüne getirilen kısıtlamaların sürüp sürmeyeceği ise ana gündem maddeleri olacak.

Normalleşme için gözler son digital kabine toplantısında! Sokak yasakları... - Sayfa 1

Dört günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ardından kabine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanıyor.

Normalleşme sürecinde hangi yeni adımlar atılacak? Şehirler arası seyahat kısıtlaması kalkacak mı? 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sürecek mi? İşte tüm soruların cevabı için gözler bugün yapılacak kabine toplantısında olacak. Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri ve ilgili bakanlıkların çalışmalarına göre karar verilecek.

Normalleşme için gözler son digital kabine toplantısında! Sokak yasakları... - Sayfa 2

‘SABIRLI OLUN’ MESAJI' 
Kabinede 3 Haziran’da bitecek seyahat yasağının yanı sıra, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubun sokağa çıkma yasağıyla ilgili değerlendirmeler yapılacak

Normalleşme için gözler son digital kabine toplantısında! Sokak yasakları... - Sayfa 3

Bu yasakların ikinci dalganın yaratılmaması için henüz tamamen kaldırılmayacağı belirtiliyor. Planlamaya göre 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için getirilen yasağın bir süre sonra toplu alanlara girme sınırlandırmasıyla kalkabileceği ifade ediliyor.

Normalleşme için gözler son digital kabine toplantısında! Sokak yasakları... - Sayfa 4

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter’dan paylaştığı mesajda, “Genç arkadaşlarım, sokağa çıkma kısıtı kalktı. Maalesef bu uygulama 15-20 yaş grubunu, 65 yaş üstü büyüklerimizi ve 14 yaş altı çocuklarımızı şimdilik içeremiyor. Sabırlı olmanızı, bize biraz daha zaman tanımanızı rica ediyorum” dedi.