Anasayfa /  Foto Galeri

Nohudu ezip kahve yaptılar, 60 liraya kahve diye sattılar! Kahve uzmanı uyardı...

Son zamanların en popüler içeceği olan, hatta bazı insanlarda bağımlılık haline gelen kahve üzerine bin bir çeşit oyun oynanıyor. Özellikle arka arkaya gelen zamların etkisiyle ucuza kahve tercih etmek isteyen kahve severlere uzmanlardan üzücü bir haber geldi. Uzmanlar, standart fiyatların çok altında satılan kahvelerde kavrulmuş nohut olabileceği konusunda tüketicilere uyarılarda bulundu. 9 liraya aldıkları nohudu kahveye koyup satıyorlarmış, 60 liraya kahve olmaz.

Nohudu ezip kahve yaptılar, 60 liraya kahve diye sattılar!  Kahve uzmanı uyardı... - Sayfa 1

Kahve uzmanı Yunus Çakmak, piyasa ortalamasının altında satılan kahvelerde kavrulmuş nohut olabileceğine dikkati çekerek, "Kahveyi 60 liraya satmanız imkansız ama içine nohut koyduğunuz zaman oluyor" dedi.

Nohudu ezip kahve yaptılar, 60 liraya kahve diye sattılar!  Kahve uzmanı uyardı... - Sayfa 2

Çakmak, kahve künyelerinde kahvenin ne zaman toplandığı ve kavrulduğunun yazıldığını hatırlatarak vatandaşların kahvelerin künyelerine bakmaları tavsiyesinde bulundu.

Nohudu ezip kahve yaptılar, 60 liraya kahve diye sattılar!  Kahve uzmanı uyardı... - Sayfa 3

İdeal bir Türk kahvesinin şu anda 140-180 lira arasında olduğunu ifade eden Çakmak, şunları söyledi: "Nitelikli Türk kahvesi kullanılacağı zaman fiyat 250-300 lira bandında. Filtre kahvede ideal içilebilir kahvenin fiyatı ise 200-300 lira arasında. Espresso da aynı şekilde 200-350 liraya kadar artabiliyor. Bu söylediklerim içilebilir kahve. 85 üstü puan alan kahvelerde 500-1000 lira arasında fiyatlar var."

Nohudu ezip kahve yaptılar, 60 liraya kahve diye sattılar!  Kahve uzmanı uyardı... - Sayfa 4

‘Kahve tadı gelmiyor ama nötr tatlar çok fazla geliyor’

Çakmak, gıda hilesinin kahve içine kavrulmuş nohut eklenerek yapılabildiğini ifade ederek, şu bilgileri paylaştı: