Anasayfa /  Foto Galeri

Nihal Candan ve Bahar Candan kardeşler tutuklandı

Dolandırıcılık çetesinin, vatandaşları tuzağa düşürmek için lüks restoranlardaki yemekli tanıtımlarında yer aldıkları tespit edilerek gözaltına alınan Nihal ve Bahar Candan kardeşler, "suç örgütüne üye olmak" suçlamasıyla sevk edildikleri sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Nihal Candan ve Bahar Candan kardeşler tutuklandı - Sayfa 1

İstanbul Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşler; 2020, 2021 ve 2022 yıllarında 79 mağdurun dolandırılması; “Suç Örgütüne Üye Olma” ve “Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama” suçlarından gözaltına alındı.

Nihal Candan ve Bahar Candan kardeşler tutuklandı - Sayfa 2

Bu soruşturma kapsamında Kars’tan gözaltına alınarak İstanbul'a getirilen İsrafil S. ile birlikte Candan kardeşlerin de Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği’nde ifadeleri alındı. Şüphelilerin el konan cep telefonlarıyla ilgili incelemenin sürdüğü öğrenildi.

Nihal Candan ve Bahar Candan kardeşler tutuklandı - Sayfa 3

Nihal ve Bahar Candan’a, Mayıs 2023’de düzenlenen operasyonda tutuklanan dolandırıcılık çetesinin lideri Onur Apaydın’la ilişkileri soruldu. Onur Apaydın’ın çok eski erkek arkadaşı olduğunu belirten Nihal Candan, onunla uzun süre önce ayrıldığını belirtti.

Nihal Candan ve Bahar Candan kardeşler tutuklandı - Sayfa 4

Onur Apaydın’ın ismini Kaan Hamzaoğlu olarak bildiğini anlatan Nihal Candan, onun hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığını ve bu uzaklaştırma kararını aldırdıktan sonra gerçek adının Onur Apaydın olduğunu öğrendiğini söyledi.