Anasayfa /  Spor

NBA Afrika'da gelenek bozulmadı! Dünya takımı, Afrika takımını 96 - 92 yendi!

NBA oyuncularından oluşan takımların sahaya çıktığı ‘NBA Afrika’ organizasyonu bugün S Sport ekranlarından naklen yayınlandı. Maçı başından, sonuna kadar önde götüren Dünya Takımı maçın son bölümde zorlansa da Afrika takımını 96 - 92 skorla yenmeyi başardı. Maçın MVP'si ise etkili performansıyla Los Angeles Clippers takımında forma giyen profesyonel İtalyan basketbolcu Danilo Gallinari oldu.

Abone ol
Abone ol 04 Ağustos 2018 19:58

NBA’in Afrika Takımı’yla Dünya Takımı arasında oynanan karşılamada büyük heyecan yaşandı. Afrika takımı;  İlk periyodun bitimine 2 dakika kala 19 -19  eşitlikle girildi. Dünya takımı, Afrika takımı karşısında ilk çeyreği 27 – 20 önde kapattı. İkinci çeyrekte de etkili oyununu sürdüren Dünya takımı periyodun bitimine 4 dakika kala karşılaşmayı 45 – 37 önde götüren taraf olmaya devam etti ve ikinci çeyrek Dünya takımı lehine 54 - 47 sonuçlandı. Dünya takımı, Afrika takımı karşısında 7 sayı farkla ilk yarıyı önde kapatarak, soyunma odasının yolunu tuttu.

Üçüncü çeyrekte’de etkili bir oyun sergileyen Dünya takımı, Afrika takımı karşısında 78 – 68 üstünlükle tamamladı. Son periyot'ta maçın bitimine 3 dakika kala Dünya takımı 88 - 81 önde girdi. Afrika takımı maçın son bölümde oldukça yüklendi. NBA yıldızı Embid 40 saniye kala hücumda topu aldı, etkili olmaya çalışan Embid ile Afrika takımı topu şanssız bir şekilde kaybetti ve Embid yerde kaldı ve faul beklediler.Böylelikle Afrika takımı büyük bir fırsatı kaçırmış oldu. Dünya Takımı maçın son bölümde zorlansa da 96 - 92 skorla kazanmayı bildi.

Maçın MVP'si Danilo Gallinari

Joel Embiid her ne kadar maç öncesi MVP ben olacağım dese de  Etkili performansı ile maçın MVP'si Danilo Gallinari seçildi.





Carmelo Anthony: " Benim ailem burda"

Carmelo Anthony maç arasında yaptığı açıklamada; “benim ailem burda, bizim içinde farklı bir deneyim oluyor. Her geçen yıl bu organizasyon daha keyifli bir hal alıyor. Burada ki enerji harika. O vakıf için burda olmak ve onlara yardımcı olabilmek harika" dedi. Hayranlarına imza da dağıtan Anthony yerine geçti. Zaman, zaman ekranlara yansıyan Carmelo Anthony’nin keyifli olduğu da gözlerden kaçmadı.

Gelenek bozulmadı!



2 senedir düzenlenen organizasyonun üçüncüsü gerçekleştirildi. 2 senedir olduğu gibi bu sene da 'NBA Dünya Takımı' karşılaşmayı kazanan taraf oldu. Daha önce oynanan karşılaşmalarda ise  101 – 97 ve 108 – 97 skorlarla Dünya takımı kazanan taraf olmuştu.



Bu karşılaşma NBA tarihinin Afrika’daki üçüncü maçı olarak tarihe geçti. NBA ve NBA Oyuncuları Birliği (NBPA), NBA 2018 Afrika Maçı’nda yer alacak oyunlar ise;



Afrika takımında Luol Deng, Ian Mahinmi, Al Farouq Aminu, Bismack Biyombo, Cheick Diallo, Joel Embiid, Evan Fournier, Serge Ibaka, Timothe Luwawu-Cabarrot, Pascal Siakam yer alan isimler oldu. Takımın koçluğunu J.B. Bickerstaff yaptı.



John Collins, Javale McGee, Garrett Temple, Marvin Williams, Harrison Barnes, Danilo Gallinari, Rudy Gay, Khris Middleton ve Hassan Whiteside ise Dünya Takımı’nda yer alan isimler oldu. Takımın koçluğunu ise Ettore Messina yaptı.






TRHABERLER ÖZEL / MEHMET MERT ALTINUÇ


Yorumlar