Anasayfa /  Sağlık

NASA'nın finanse ettiği giysi menopozdaki kadınlara yardım edebilir!

NASA tarafından finanse edilen uzay teknolojisi , menopozdaki kadınların sıcak basmalarından rahatsızlık duymalarına yardımcı olabilir. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 20 Eylül 2022 15:54

Başlangıçta dış uzayda giyilecek eldivenler için tasarlanan malzeme, artık adetin sonunda olağan olan terli, aşırı ısınan epizodlardan muzdarip olanlara yardım etmeyi amaçlıyor.

Uzay ajansı tahminlerine göre her yıl yaklaşık 1,3 milyon insan menopoza giriyor ve bu durum birkaç yıl sürebiliyor ve bazen 'zayıflatıcı' semptomlara neden oluyor. Tekstil üreticisi Louise Nicholson, bu semptomları yaşayan herkese rahatlama sağlamanın bir yolunu arıyordu.

Londra merkezli Fifty One Apparel'in kurucusu Nicholson yaptığı açıklamada, "Piyasada ne olduğunu öğrenmek için bazı ön araştırmalar yaptım ve gecelik dışında kesinlikle hiçbir şey yoktu" dedi.

Aramalarının sonucunda Outlast adlı bir teknolojiyle karşılaştı.

NASA'nın Johnson Uzay Merkezi, 1980'lerde uzay giysisi eldivenlerinde yalıtımı iyileştirmeye çalışıyordu ve sözde faz değişim malzemelerinin kullanımını araştırmak için Triangle Research and Development Corporation ile bir sözleşme imzaladı. 

Bu malzemeler, katıdan sıvıya veya tam tersi olarak değişirken tutarlı bir sıcaklığı koruyabiliyor. Eldivenler asla uzaya çıkmadı, fakat Outlast Technologies olarak bilinen başka bir firma malzemenin patentini aldı ve Outlast adı altında pazarladı.

Fifty One Apparel'ın giysileri, Outlast'ı selülozik ipliğe bağlayarak, faz değiştiren malzemelerin sıcaklık düzenleyici özelliklerini koruyor. İlk ürünler, Londra bölgesindeki tüketicilere etkinliklerde satılan dört stilde bir gömlek serisini içeriyordu - ve şimdi firma üst, alt ve gecelik satmak için e-ticaret için kolları sıvadı.

Çoğu kadının menopoz semptomlarını yaşamaya başladığı yaştan adını alan şirket, Outlast teknolojisini kullanarak eşarp, yüz maskesi ve türban gibi aksesuarlar da dahil olmak üzere ürün yelpazesini genişletti. 

 

Yorumlar