Anasayfa /  Dünya

NASA Voyager 2 kayıp! Sinyal alınamıyor: Sebebi belirlendi...

NASA'nın Voyager 2 uzay aracı, yanlış bir komut nedeniyle sinyalini kaybetti. Aracın iletişim yeteneğinin bozulması sebebiyle Dünya'daki görev ekibi, araçtan komut alamıyor. Şu an Avustralya'nın Canberra kentindeki dev çanak anten, Voyager 2'den başıboş bir sinyal almaya çalışıyor.

Abone ol
Abone ol 01 Ağustos 2023 13:51

Yıldızlararası uzay yolculuğunda olan Voyager 2 uzay aracı, uzaydan yanlış bir komut gönderilmesi sonucu Dünya ile iletişimini kaybetti. Uzay aracının anteni sadece %2 oranında sapma gösterse de, bu iletişim kopmasına neden oldu. NASA, Canberra'daki dev çanak anteni ile aracın başıboş sinyallerini aramaya başladı. Sinyalin ulaşması 18 saatten uzun sürüyor, bu nedenle uzak bir ihtimal olarak değerlendiriliyor.

Voyager 2, 1977'de Florida'dan fırlatılarak dış güneş sistemi ve gezegenleri (Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün) incelemek için görevlendirilmişti. 2018'de yıldızlararası uzaya adım atan Voyager 2, Uranüs ve Jüpiter'de yeni ay keşifleri yapmıştı.

Canberra anteni, önümüzdeki hafta doğru komutlarla Voyager 2'yi hedefine ulaştırmayı umuyor. Aksi takdirde, NASA'nın iletişimi yeniden kurmak için otomatik bir uzay aracı sıfırlamasını Ekim ayına kadar beklemesi gerekecek. Hala Dünya ile iletişim halinde olan Voyager 1, yaklaşık 24 milyar km uzaklıkta ve insanlığın en uzak uzay aracı olarak kabul ediliyor.

 

Etiketler nasa Voyager 2
Yorumlar