Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Naci Görür içinden fay hattı geçen 18 ili tek tek açıkladı! İşte içinden fay hattı geçen iller

Başta Bursa olmak üzere Marmara'da meydana gelen peş peşe depremlerin ardından vatandaşlarda yeniden büyük tedirginlik oluştu. Prof. Dr. Naci Görür başta olmak üzere deprem uzmanları uyarılarına devam ediyor. Görür, içinden fay hattı geçen 18 ili tek tek açıkladı. İşte içinden fay hattı geçen o iller ve Naci Görür'ün açıklamaları.

Abone ol
Abone ol 05 Aralık 2023 01:24

Naci Görür içinden fay hattı geçen 18 ili tek tek açıkladı! 

Marmara Denizi'nde İstanbul dahil birçok ilde de hissedilen 5.1'lik ve 4.5'lik deprem meydana geldi. Merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan depremler 3 dakika ara ile gerçekleşti ve büyük bir paniğe neden oldu.

Deprem sonrası 'Yeni fay hatları oluştu mu?' ve 'Depreme hazır mıyız?' sorusu yeniden gündeme geldi. Prof. Dr. Naci Görür de Marmara'da meydana gelen depremlerin ardından kritik açıklamalarda bulundu.

"TAHMİN EDİYORUM STRES KAYBINA UĞRADI"
Depremlerin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Görür," Arkadaşlar, Bursa, Mudanya Kumyaka’nın biraz açıklarında 5,1 deprem oldu. Bu deprem belli ki çok insanı telaşlandırmış. Deprem muhtemelen Zeytinbağı Fayının Gemlik Körfezi içindeki kısmında. Bu fay KAF’ın güney kolunun bir parçası. Güney kol yavaş hareket eden ama stres biriktiren bir fay zonu. 1999 depremlerinde tahmin ediyorum stres kaybına uğradı. Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz. Şu an bir sıkıntı görmüyorum ama Gemlik’te önlem alınarak bu yerleşim alanı deprem dirençli hale getirilmelidir.  Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Candaş Tolga Işık’ın KAFA TV Youtube yayınına da konuk olan Naci Görür, fay hatlarının tehdit ettiği 18 şehiri tek tek açıkladı. “18 il ve çok sayıda ilçe fay hatları üzerinde yaşıyor" diyen Görür, "Bunlardan biri de Maraş’tı ve Hatay’dı. Şimdi onlar yok. Fay hatları üzerinde yaşayan illerin kaderleri Maraş ve Hatay gibi” dedi.

İŞTE FAY HATTININ ÜZERİNDE BULUNAN 18 İL
Naci Görür fay hattının üzerinde bulunan 18 ili tek tek saydı.

İşte içinden fay hattı geçen o 18 il:

Denizli
Muğla 
Erzincan
Kayseri
Kocaeli
Tokat
Osmaniye
Kahramanmaraş
Bingöl
Konya
Hatay
Erzurum
Aydın
Balıkesir
Burdur
Manisa
Hakkari

 

Yorumlar