Anasayfa /  Popüler  /  Kim kimdir

Myriam Fares kimdir, nereli? Miryam Faris şarkıları ve kariyeri

Miryam Faris, 3 Mayıs 1983 tarihinde Lübnan'da dünyaya geldi. "Ana Wel Shou", "Nadini", "Moukanah Wein", "Mosh Ananiyya", "Eih Elli Byohsal" ve "Nifsi A'oulhalak" dahil olmak üzere birçok liste başı olmuş single'larla bugüne kadar 5 stüdyo albümü yayınladı. 2010 yılında, 30 bölümden oluşan dans rutinleri ve komedi skeçleri yaptığı Ramazana özel show programı "Fawazir Myriam" da rol aldı.

Abone ol
Abone ol 20 Kasım 2022 21:00

Myriam Fares, kariyerine ilk olarak Lübnan Müzik Festivali'ne katılarak başlayan sanatçı, bir sonraki sene ise Lübnan'ı temsilen Orta doğu ülkeleri arasında düzenlenen «Studio el Fan 2000» müzik yarışmasına katılmıştır ve birincilik kazanmıştır. Faris, 21 yaşında Music Master International ile ilk albüm anlaşmasını yapmış, böylelikle 2003’te «Myriam» adında ilk albümünü çıkarmıştır. Aynı yıl bir sonraki müzik klibinin yönetmenliğini Salim El Turk'ün yaptığı «La Tis’alni» Faris'in aynı albümden çıkan ikici müzik klibi olmuş, Mısır'daki albüm tanıtım turu sırasında La Tis’alni klibinde canlandırdığı karakter En İyi Kadın Sanatçı ödülünü kazanmıştır.

Sanatçı ikinci albümü «Nadini»'yi 15 Eylül 2005' tarihinde yayımlamış, ilk tekli çalışması olan «Nadini»'nin ardından ikinci teklisi «Haelek Rahtak» olmuştur. Üçüncü single ise «Waheshni Eih»'dir. Yine Faris'in, üçüncü albümü «Bet’Oul Eih» 22 Nisan 2008’de yayınlanmış, albümün ilk teklisi «Moukana Wein» olmuş, ikinci tekli «Mouch Ananiya» olmuş ve hit olmuştur. Üçüncü ve dördüncü tekli çalışmaları «Ayam El Shety» ve «Betrouh» olmuştur.

Faris, Rahbani Remake adlı tiyatro oyununun Film versiyonu «Silina» için ana karakter seçilmiş, Miryam Faris böylece ilk oyunculuk deneyimini yaşamış, ayrıca sanatçının VEVO adlı müzik kanalında üyeliği bulunmaktadır. Bu özelliğiyle de ilk Arap sanatçı olma özelliğine sahiptir.

Etiketler Miryam Faris
Yorumlar