Anasayfa /  Kültür sanat

Uğur Işılak 'Aklıma Düşünce...(Dombra)'yla geliyor! video izle

Uğur Işılak sekiz yıl aradan sonra yeni albümü “Aklıma Düşünce... (Dombra)”yı Avrupa Müzik ve Simklas işbirliği ile yayımlıyor.

Abone ol
Abone ol 26 Ağustos 2017 03:32

Sanat hayatında bu yıl 30. yılını deviren, bu sürede yüzlerce esere imza atan, birçok proje albümü ile de ülke değerlerini ve mirasını günümüze taşıyan özgün müziğin en önemli sanatçılarından Uğur Işılak, proje albümleri dışında kendi şarkılarından oluşan yeni albümü “Aklıma Düşünce...(Dombra)” ile sekiz yıl aradan sonra müzikseverler ile buluşuyor.

Uğur Işılak yeni albümünde söz ve bestesi kendisine ait şarkıların yanı sıra sürpriz bir esere de yer verdi. 2014 yılında yerel seçim şarkısı olarak düzenlenen ve tüm Türkiye’nin konuştuğu Kazak Türkler’inin marş haline gelmiş şarkısı “Dombra” yeni düzenlemesi ile ilk kez bu albümde yerini aldı. Işılak, sözü ve müziği Arslanbek Sultanbekov’a, düzenlemesi Suat Aydoğan ve Uğur Işılak’a ait olan eseri kendi orijinal dili olan Nogay Türkçesi ile seslendirdi.

Albümde yer alan toplam altı şarkıdan beşinin söz ve bestesi Uğur Işılak’a, düzenlemeleri ise Ali Tolga Demirtaş, İbrahim Gökhan Doğan ve Uğur Işılak’a ait. Hazırlıkları bir yılda tamamlanan “Aklıma Düşünce...(Dombra)”nın kayıtları Simklas Stüdyo’da yapılırken mix ve masteringini ise yine Uğur Işılak kendisi üstlendi.

Uğur Işılak albümünün müzikseverler ile ilk buluşacak eseri olarak “Dombra”yı seçti. Armağan Büyükkarakaş ve Kenan Öztürk yönetmenliğinde Sarıyer/Gümüşdere’de kamera karşısına geçen Işılak, beş gün süren çekimlerde Orta Asya Medeniyeti’yle başlayan ve Anadolu Medeniyeti’ne uzanan Türk insanının gizemli yolculuğunu anlattı. Bu yolculukta tarih boyu Türk milletinin sembolü olan atlar ise Uğur Işılak’ın video klipte de yanındaydı. Okçuluk ve atçılık ile yakından ilgilendiği bilinen, ünlü sinema ve dizi oyuncusu Cemal Hünal’da adından söz ettirecek bir performansa imza attı.


Yorumlar