Anasayfa /  Foto Galeri

Mutluluk veren yiyecekler nelerdir? İşte serotonin deposu yiyecekler!

Gün içinde iş stresi, trafik ya da insan ilişkilerinde yaşanan gerginliklerden dolayı mutsuz olabiliyoruz. Bu durumda yapılabilecek en güzel şeylerden biri mutluluk hormonunun çalışmasını sağlayan besinleri tüketmek olacaktır. Peki mutluluk veren yiyecekler arasında neler bulunuyor? İşte serotonin ve dopamin deposu yiyecekler...

Mutluluk veren yiyecekler nelerdir? İşte serotonin deposu yiyecekler! - Sayfa 1

Spor yaparak, kaliteli protein alarak ve doğru beslenerek serotonin seviyesini arttırmanın mümkün. İşte serotonin seviyesine olumlu katkı sağlayan ve doğal antidepresan özelliği taşıyan ve amaçları sizi mutlu etmek olan besinler...

Mutluluk veren yiyecekler nelerdir? İşte serotonin deposu yiyecekler! - Sayfa 2

PAZI

Pazı, magnezyumca çok zengin bir sebzedir ve magnezyum, vücudumuzda gerçekleşen kimyasal reaksiyonlar için gerekli olan enerji ihtiyacını karşılar.

Öksürüğe karşı faydalıdır. Kansızlığı önler. Hamile olanların yemesi doğacak çocukta omurga açıklığı riskini azaltır..

Mutluluk veren yiyecekler nelerdir? İşte serotonin deposu yiyecekler! - Sayfa 3

MİDYE

İçinde B12 vitamini, selenyum, iyot, protein ve çinko bulunan midye aynı zamanda yağ oranı düşük kalorisiz bir yiyecektir. Özellikle tiroid faaliyetlerini düzenleme de oldukça faydalıdır.

Mutluluk veren yiyecekler nelerdir? İşte serotonin deposu yiyecekler! - Sayfa 4

Yüksek protein içermekte ve insan beslenmesi ile gelişimi açısından çok önemli olan amino asitleri dengeli oranlarda ihtiva etmektedirler.