Anasayfa /  Politika

Murat Yetkin: Nebati de mi yolcu?

Gazeteci Murat Yetkin, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yle ilgili tartışmaları değerlendirdi. "Nebati de mi yolcu?" diye sordu.

Abone ol
Abone ol 20 Aralık 2021 12:21

Gazeteci Murat Yetkin, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yle ilgili tartışmaları değerlendirdi. "Nebati de mi yolcu?" diye sordu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) eylül ayından bu yana verdiği faiz indirimi kararlarıyla Türk lirasının yabancı paralar karşısında yaşadığı değer kaybı hızlandı ve piyasalar adeta yangın yerine döndü.

Yaşananlara toplumun her kesiminden tepkiler yükselirken, siyasilere bakıldığında muhalif vekillere ek olarak iktidar partisi mensuplarından da ses yükselmeye başladı.

AK PARTİ İÇİNDEN TEPKİLER 

Son olarak AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Şamil Tayyar'ın "Yüksek kurdan daha tehlikelisi, belirsizlik. Piyasada mal ve hizmet fiyatlaması yapılamıyor. Bedelini ödediğim kış lastiklerinin siparişini iki kez iptal ettiler. Kırılan balkon camını değiştiremiyorum, 2 ay sonraya gün veriyorlar. Sosyal gerginlik derinleşiyor. Aman dikkat" şeklindeki ifadesi dikkati çekti.

NEBATİ'NİN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

Hal böyle olunca gözler, görüşleri mevcut ekonomi politikalarına ters düşen Lütfi Elvan'ın yerine getirilen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye çevrildi. Ancak  daha görevde birinci ayını doldurmadan yeni ekonomi modelini savunurken kullandığı bir ifade tepki çekti: “Siz maaş kaybedersiniz, benim işim batar."

Gazeteci Murat Yetkin, 'Nebati de mi yolcu?  ' başlıklı yazısında Gazete Duvar'ın 'Nebati'ye parti içinden de tepki olduğuna' dair haberini anımsatarak şunları söyledi:

"Üç önemli nedeninden birisi, Erdoğan’ın 'dış güçler' söylemi yerine hükümete 'güvensizlikten' bahsetmesi 11 Aralık yatırımcılar toplantısında. Diğeri, milyonların kaygısını küçümseyerek, 'Siz maaş kaybedersiniz, benim işim batar' duyarsızlığında konuşması. Ve nihayetinde kardeşi Seydullah Nebati’nin Merkez Bankası kararından bir gün önce faizin bir puan indirileceğini isabetle tahmin etmesi.

'NEBATİ, ERDOĞAN'IN GÖZÜNE GİRİP YERİNİ KORUMAYA ÇALIŞIYOR'

İYİ Parti lideri Meral Akşener bu nedenle kimlerin döviz oyunuyla çıkar sağladığını soruyor ve savcıların 'insider trading', yani içeriden bilgi sızdırarak maddi kazanç elde etme soruşturması açması gerektiğini söylüyor. Nebati’yse bankacılarla toplantısında 'faiz artırımını hiç konuşmayalım' diyerek Erdoğan’ın gözüne girip yerini korumaya çalışıyor."

Yorumlar