Anasayfa /  Yaşam

Murat Sancak'a yönelik silahlı saldırının üzerinden 4 ay geçti hâlâ dava açılmadı

Murat Sancak'a yönelik silahlı saldırının üzerinden 4 ay geçti hâlâ dava açılmadı

Abone ol
Abone ol 23 Aralık 2015 20:32

Star Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak, koruması ve şoförünün içinde olduğu araca yönelik silahlı saldırının üzerinden 4 ay geçmesine karşın dava açılmadı. Mahkeme, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine dosya için kısıtlama kararı almıştı. Soruşturmada 1 kişi tutuklu.

SANCAK, 20 Ağustos 2015’te şoförü ve korumasının bulunduğu araçtayken, Hadımköy Çamlıca Caddesi’ndeki Alkent 2000 Sitesi önünde kendilerine çarpan otomobildeki kişilerin silahlı saldırısına uğramıştı. Çapraz ateşe alınan ve zırhlı olduğu söylenen araca çok sayıda kurşun isabet etmiş, ölen ya da yaralanan olmamıştı. Olayın ardından süreç şöyle gelişti: Saldırıdan yaklaşık 2 ay sonra 6 şüpheli gözaltına alındı. 16 Ekim’de Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edilen şüphelilerden 1’i serbest bırakıldı. F. S., R. Y., S. B. O., T. Ü ve Z. Y. ise ‘silahlı örgüte üye olmak’ ve ‘tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs’ suçlarından tutuklanmaları talebiyle 1. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi. Şüphelilerden T.Ü., ‘tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklandı, ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak’tan tutuklanması talebi ise reddedildi. 1. Sulh Ceza Hâkimliği diğer 4 şüphelinin serbest bırakılmasına, bu şüphelilerden F.S. ve S.B.O.’nun ise haftada iki gün karakola giderek imza vermelerine karar verdi. DOSYAYA KISITLAMA GETİRİLDİ Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Büyükçekmece Sulh Ceza Hâkimliği tarafından dosya üzerine kısıtlama konuldu. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Gülay ise 16 Ekim’de yaptığı yazılı açıklamada özetle şöyle demişti: “Bazı basın yayın organlarında olayın Murat Sancak’ın kumar borcu nedeniyle vuku bulduğunu, kamera kayıtlarının silindiğine, bazı hususların gizlendiğine dair haberler yer verilmiş ise de bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı gibi soruşturma dosyası kapsamında, bu hususa ilişkin ya da böyle bir şüphe uyandıracak delil ve bulgunun mevcut olmadığı anlaşılmıştır.” Kısıtlama kararı alınan dosyayla ilgili Büyükçekmece Savcılığı fezleke ya da iddianameyi henüz hazırlamadı. DOSYAYA KISITLAMA GETİRİLDİ Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Büyükçekmece Sulh Ceza Hâkimliği tarafından dosya üzerine kısıtlama konuldu. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Gülay ise 16 Ekim’de yaptığı yazılı açıklamada özetle şöyle demişti: “Bazı basın yayın organlarında olayın Murat Sancak’ın kumar borcu nedeniyle vuku bulduğunu, kamera kayıtlarının silindiğine, bazı hususların gizlendiğine dair haberler yer verilmiş ise de bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı gibi soruşturma dosyası kapsamında, bu hususa ilişkin ya da böyle bir şüphe uyandıracak delil ve bulgunun mevcut olmadığı anlaşılmıştır.” Kısıtlama kararı alınan dosyayla ilgili Büyükçekmece Savcılığı fezleke ya da iddianameyi henüz hazırlamadı.

STAR MEDYA: BİZE BOMBA KOYANLAR

Star gazetesi operasyonun ardından dün internet sitesinde haberi ‘Star Medya’ya bomba koyan teröristler öldürüldü’ başlığıyla duyurdu. Haberde “Bu (dün) sabah Gaziosmanpaşa’da düzenlenen terör operasyonunda ölü ele geçirilen MLKP’li Yeliz Erbay ve Şirin Öter’in Star Medya önüne de bomba koyan kişiler olduğu öğrenildi” denildi.

Etiketler Murat Sancak
Yorumlar