Anasayfa /  Foto Galeri

Mucize bebek Ayda 91 saat aç susuz nasıl hayatta kaldı? İşte şoke eden gerçek

İzmir'de 6,6 büyüklüğündeki depremde çöken Rıza Bey Apartmanı enkazında 91 saat sonra bir mucize gerçekleşti. Arama kurtarma ekiplerince 3 yaşındaki Ayda bebek enkazdan alkışlar eşliğinde gözyaşlarıyla çıkarıldı. Ayda bebek ve ailesiyle ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Peki Ayda bebek 91 saat boyunca aç susuz nasıl hayatta kaldı? İşte detaylar...

Mucize bebek Ayda 91 saat aç susuz nasıl hayatta kaldı? İşte şoke eden gerçek - Sayfa 1

AYDA NASIL BAŞARDI? 
Enkazdan saatler sonra gülerek çıkan 3 yaşındaki Ayda, tüm ülkeyi sevince boğdu. Peki Ayda, 91 saat boyunca enkaz altında aç ve susuz bu kadar sağlam kalmayı nasıl başarmıştı?

Mucize bebek Ayda 91 saat aç susuz nasıl hayatta kaldı? İşte şoke eden gerçek - Sayfa 2

Recep Şalcı (AKUT Başkanı): 
Enkazda tamamen şans eseri küçük boşluklar oluşur. Ayda ve Elif de bu şekildeki boşluklarda kaldıkları için hayata tutunabildiler. Bu boşluklar koltuk, çekyat gibi unsurlarla oluşan yaşam alanları değil tamamen yıkılma sırasında kendiliğinden oluşan boşluklar. Ev eşyalarının bir çekeri yoktur. Hangi yüke ne kadar dayanacakları bilinemez. Eğer bina sağlamsa, yapısal sorun yoksa dolap, gardırop gibi eşyalar devrilirken masa ve koltuk sizi koruyabilir. Ama bina çöküyorsa bu malzemeler yaşam üçgeni oluşturmaz. Çünkü sadece tavan değil taban da çöküyor. Bu tür boşluklar bazen oluşur ama tamamen tesadüftür bu.

Mucize bebek Ayda 91 saat aç susuz nasıl hayatta kaldı? İşte şoke eden gerçek - Sayfa 3

Prof. Dr. Osman Bektaş (Deprem Uzmanı): 
Bilinçli hareket edebilmek elbette önemli ama depremde çöken yapılarda kurtuluşlar tamamen tesadüftür.

Mucize bebek Ayda 91 saat aç susuz nasıl hayatta kaldı? İşte şoke eden gerçek - Sayfa 4

Mehmet Güllüoğlu (AFAD Başkanı): 
Yaşam üçgeni olarak adlandırılan durumda birine ulaşmak daha kolaydır tabi. Ama bizim için önemli olan binaların sağlam olmasıdır.