Anasayfa /  Kültür sanat /  Sinema

MUBI, Michel Franco imzalı HATIR (MEMORY) filmini Türkiye’de gösterime sokacak

Global bir çevrimiçi film seçkisi, yapım şirketi ve film dağıtımcısı olan MUBI, Michel Franco imzalı HATIR’ı Türkiye’de gösterime sokacak. MUBI’nin önümüzdeki yılın başlarında Türkiye’de sinemalarda gösterime sokacağı film, ilerleyen dönemde platforma da eklenecek. Detaylar ayrıca duyurulacak.

Abone ol
Abone ol 01 Aralık 2023 22:16

MICHEL FRANCO İMZALI HATIR (MEMORY), 2023 VENEDİK FİLM FESTİVALİ'NDEKİ DÜNYA PRÖMİYERİNİN ARDINDAN MUBI İLE TÜRKİYE'DE GÖSTERİME GİRİYOR

Global bir çevrimiçi film seçkisi, yapım şirketi ve film dağıtımcısı olan MUBI, Michel Franco imzalı HATIR’ı Türkiye’de gösterime sokacak. Prömiyerini 80. Venedik Uluslararası Film Festivali’nde yapan ve Altın Aslan için yarışan ve 48. Toronto Uluslararası Film Festivali’nin resmi seçkisinde yer alan filmin başrollerinde Venedik’te Coppa Volpi kazanan Peter Sarsgaard (Karanlık Kız, Jackie) ve Oscar® ödüllü Jessica Chastain (The Eyes of Tammy Faye, Scenes from a Marriage) yer alıyor.

MUBI’nin önümüzdeki yılın başlarında Türkiye’de sinemalarda gösterime sokacağı film, ilerleyen dönemde platforma da eklenecek. Detaylar ayrıca duyurulacak.

HATIR (MEMORY) ÖZET

Sosyal hizmet görevlisi Sylvia (Jessica Chastain), kızı, işi ve rehabilitasyon toplantıları arasında geçen basit ve düzenli bir yaşam sürmektedir. Lise arkadaşlarıyla bir araya geldiği bir akşam, Saul’un (Peter Sarsgaard) onu evine kadar takip etmesiyle hayatının düzeni bozulur. Bu beklenmedik karşılaşma, geçmişin kapılarının açılmasıyla ikisini de derinden etkiler.

Filmin yapımcılığını High Frequency Entertainment işbirliği ve Screen Capital / Screen One, MUBI ve Case Study Films ortaklığıyla Teorema üstleniyor.

Yapımcılar Michel Franco, Eréndira Núñez Larios, Alex Orlovsky ve Duncan Montgomery. Yürütücü Yapımcılar Moisés Chiver ve Paula Perez Manzanedo; High Frequency Entertainment adına Jack Selby; Screen One adına Joyce Zylberberg, Tatiana Emden, Ralph Haiek ve Patricio Rabuffetti; MUBI adına Jason Ropell ve Efe Çakarel; The Match Factory adına Michael Weber.

 Yönetmen Biyografisi

1979 yılında Mexico City’de doğan Michel Franco, Meksika sinemasının dünyaya açılmasına katkıda bulundu. Yazdığı ve yönettiği filmler arasında Yeni Düzen (Gümüş Aslan Jüri Büyük Ödülü, Venedik Film Festivali 2020) Kronik (En iyi Senaryo, Cannes Film Festivali 2015), Abril’in Kızları (Jüri Ödülü, Belirli Bir Bakış, Cannes Film Festivali 2017), and After Lucia (Büyük Ödül, Belirli Bir Bakış, Cannes Film Festivali 2012) yer alıyor. Yapımcılığını üstlendiği filmler arasında da 600 Miles (yönetmen Gabriel Ripstein, En İyi İlk Film, Berlinale 2015) ve From Afar (yönetmen Lorenzo Vigas, Altın Ayı, Venedik Film Festivali 2015) bulunuyor. Tim Roth ve Charlotte Gainsbourg’un başrolünde yer aldığı son filmi Gün Batımı, prömiyerini 2021’de Venedik’te yaptı. Michel Eylül 2023’te, başrollerinde Jessica Chastain ve Peter Sarsgaard’ın yer aldığı son filmi Hatır ile Venedik’e geri döndü.

Yorumlar