Anasayfa /  Ekonomi

‘Muazzam İndirim’de Kapsam Genişliyor! Bakan Ömer Bolat'tan Yeni Çağrı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, özellikle tekstil ve beyaz eşya sektörlerinin yanı sıra tüm sektörlerden büyük indirim kampanyasına destek vermeye davet etti.

Abone ol
Abone ol 10 Ekim 2023 13:00

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, özellikle tekstil ve beyaz eşya sektörlerinin yanı sıra tüm sektörlerden büyük indirim kampanyasına destek vermeye davet etti.

Bolat, yakın zaman önce Cumhuriyet'in 100. yılında marketlerde büyük bir indirim kampanyasının beklendiğini açıkladı ve perakende sektörünün diğer temsilcilerinin hızla destek vermesi umuduyla bakışlar bu sektörlere çevrildi.

Diğer sektörlerde de kampanyanın yakın zamanda genişletilmesi düşünülürken, Bolat'tan perakende sektörünün diğer temsilcilerine yeni bir çağrı geldi.

Ömer Bolat, AA muhabirine verdiği demeçte, özellikle tekstil ve beyaz eşya sektörleri başta olmak üzere tüm sektörlerin, Cumhuriyet'in 100. yılında düzenlenecek büyük indirim kampanyasına destek vermeye davet edildiğini belirtti.

Bakan Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşamki açıklamasını hatırlatarak şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bakanlığımızın zincir marketlere yönelik indirim çağrısının giderek daha fazla destek bulduğunu gördüğümüz sözlerini hatırlatarak, bu çağrıya tüm zincir marketlerin yanı sıra tüm esnafımızı ve işletmelerimizi, enflasyonla ve yaşam maliyetlerine karşı mücadelemize destek vermeye davet ediyorum."

"Aynı zamanda Cumhurbaşkanımızın bu çağrısıyla, sektörlerimizi ve tedarik zincirinin her halkasını, enflasyonla mücadelede yanımızda görmekten mutluluk duyarız. Bu açıklamalar ve gelen destek mesajları sonrasında, sektör temsilcilerinden, esnafımızdan ve sanayicilerimizden Türkiye'nin yüzyılını yansıtan indirim ve kampanya taahhütleri art arda gelmeye başladı. Enflasyonla mücadelede başarıya ulaşmak için, üretim sürecinin her aşamasının bir araya gelmesinin önemli olduğu konusunda mutabıkız."

"Bu çerçevede, tedarik zincirinin her halkasının bu kampanyada yer alması, birlik ve beraberliğimizin somut bir göstergesi olarak hayata geçeceğine inanıyorum. Ülkemiz, Sayın Cumhurbaşkanı'nın belirlediği vizyon ve hedeflere doğru ilerlerken, bu hedeflere her geçen gün bir adım daha yaklaşırken, toplumun her kesiminin bu mücadelede rol alması ve elde edilen sonuçları daha anlamlı ve unutulmaz kılması, hepimiz için büyük bir önem taşıyor."

"Enflasyonla mücadelede başarı, vatandaşlarımızla, sektörlerimizle el ele vererek gerçekleşecek"

Enflasyonla mücadele çerçevesinde yürütülen çalışmalara işaret eden Bolat, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz günlerde Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu toplantısında yapmış olduğumuz açıklama ile Cumhuriyet'imizin 100. yılına yakışır şekilde marketlerimize indirim çağrısında bulunduk. Açıklamamızın ardından Türkiye Perakendeciler Federasyonu, İstanbul Ticaret Odası Perakende Komitesi, Gıda Perakendecileri Derneği, Esnaf ve Sanatkarlar Derneği gibi sektör temsilcilerinden kampanyaya destek açıklamaları geldi. Şimdi çağrımızı yineliyoruz ve perakende sektörünün tüm temsilcilerini Cumhuriyet'imizin 100. yılında büyük indirim kampanyasına destek vermeye davet ediyoruz.

Her platformda, otomotiv, konut ve gıda sektörü başta olmak üzere vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için fahiş fiyatla mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Enflasyonla mücadelede yapılan düzenlemeler ve denetimlerin yanında yaptığımız çağrının karşılığında gelen destek mesajları ve sektörel bazda zaman geçirmeden uygulanan kampanyaların hepsi Cumhuriyet'imizin 100. yılına yakışır, 'Büyük Türkiye'nin önünde kimsenin duramayacağını kanıtlar nitelikte. Enflasyonla mücadelede başarı, vatandaşlarımızla, sektörlerimizle birlikte el ele vererek gerçekleşecek."

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, enflasyonla mücadelenin, sektörlerin tümüyle yapılan istişare görüşmeleri, geniş kapsamlı oturumlarla alınacak kararlar ve uygulamalarla devam edeceğini söyledi.

 

Yorumlar