Anasayfa /  Eğitim

MSÜ tercih sonuçları ne zaman saat kaçta ve nereden açıklanacak? ADP nedir?

MSÜ tercih sonuçları, Şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yetişmek isteyen gençler tarafından sorgulanmaya başlandı. Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıklarındaki subay ihtiyacını karşılamak için Milli Savunma Üniversitesi'nde eğitim alacak olan gençler, MSÜ tercih sonuçları ile buna ilk adımını atmış olacak. Peki, MSÜ tercih sonuçları ne zaman ve nereden açıklanacak? İşte, o süreç hakkında bazı bilgiler

Abone ol
Abone ol 11 Haziran 2018 11:05

MSÜ tercih sonuçları, Şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yetişmek isteyen gençler tarafından sorgulanmaya başlandı. Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıklarındaki subay ihtiyacını karşılamak için Milli Savunma Üniversitesi'nde eğitim alacak olan gençler, MSÜ tercih sonuçları ile buna ilk adımını atmış olacak. Peki, MSÜ tercih sonuçları ne zaman ve nereden açıklanacak? İşte, o süreç hakkında bazı bilgiler

MSÜ (Milli Savunma Üniversitesi) tercih sonuçları için nefesler tutuldu. 2018 iş takvimine göre 24 Nisan- 18 Mayıs tarihleri arasında tercih sürecini tamamlayan MSÜ, sonuçları bugün duyuracak. Peki MSÜ tercih sonuçları bugün saat kaçta, nereden açıklanacak?

Milli Savunma Üniversitesi tercih sonuçları, ÖSYM'nin sitesinde yer alan bilgiye göre bugün erişime açılacak. Milli Savunma Üniversitesi bünyesindeki Hava, Kara, Deniz ve Harp Okulları ile aynı okulların meslek yüksekokullarında eğitim almak isteyen on binlerce aday, tercih sonuçlarını resmi internet sitesinden www.msb.gov.tr üzerinden görüntüleyebilecek. Belirlenen süre içerisinde tercihlerini yapmayan adaylar, ikinci seçim aşamalarına katılım gösteremeyecek.

MSB SONUÇ SORGULAMA

İKİNCİ SEÇİM AŞAMALARI NE ZAMAN?



2018 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2018-MSÜ)’nda Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek çağrı taban puanı veya daha yüksek puan alan adayların 2’nci seçim aşamalarına katılımı amacıyla yapılacak çağrı www.msb.gov.tr internet adresinde yayımlanacak. Başvurusu kabul edilen adayların icra edilecek olan 2’nci seçim aşamalarına gelirken beraberlerinde getireceği belgeler www.msb.gov.tr internet adresinde yayımlanacaktır. Adayların eksik evrak ile gelmeleri durumunda en kısa zamanda evraklarını tamamlamaları sağlanacak, evraklarını istenen zamanda tamamlayamayan adaylar eleneceklerdir.2’inci seçim aşamaları 26 Haziran – 10 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek.



Bu aşama sağlık raporu bölümü hariç iki gün sürecek. Birinci gün; Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Fiziki Değerlendirme, Psikomotor Testi (Hava Harp Okulu adayları için), Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), ikinci gün mülakat sınavları ve Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (Bando Astsubay Meslek Yüksekokulları için) yapılacaktır. Adaylar tercih ettiği okullara Aday Değerlendirme Puanına göre tercih öncelikleri dikkate alınarak yerleştirilecektir.

BAŞVURUSU KABUL EDİLENLER İKİNCİ AŞAMAYA ÇAĞRILACAK

Başvurusu kabul edilen adaylar, ikinci aşama için Kara Harp Okulu Komutanlığı'na davet edilecek. Bu aşama sağlık raporu bölümü hariç iki gün sürecek.

Birinci gün; Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Fiziki Değerlendirme, Psikomotor Testi (Hava Harp Okulu adayları için), Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), ikinci gün mülakat sınavları ve Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (Bando Astsubay Meslek Yüksekokulları için) yapılacaktır.

Adaylar tercih ettiği okullara Aday Değerlendirme Puanına göre tercih öncelikleri dikkate alınarak yerleştirilecektir.

ADAY DEĞERLENDİRME PUANI (ADP) NEDİR?

Üniversite Sınavı Puanı: Harp Okulları için 2018-AYT, Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2018-TYT ve Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu için 2018-TYT ve Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı puanı,

*Fiziki Yeterlilik Testi Puanı ve Mülakat Puanından oluşmaktadır.

ADAYLARA İNGİLİZCE BELİRLEME SINAVI UYGULANACAK

2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılında Harp Okullarına kesin kayıt yaptıran öğrencilere “İngilizce Seviye Belirleme Sınavı” uygulanacak,



Her okul için belirlenecek kontenjanlar dahilindeki sayı kadar öğrenci hazırlık sınıfından muaf tutularak 1’inci sınıfa başlatılacaktır.




Yorumlar