Anasayfa /  Dünya

Moskova'da ikinci saldırı: Gökdelenin neden tekrar vuruldu?

Moskova Uluslararası İş Merkezi (Moskva City), 1 Ağustos 2023 tarihinde bir drone saldırısı sonrasında ikinci kez vuruldu. Rus yetkililer, 1 Ağustos'ta Ukrayna'ya ait bir insansız hava aracının Moskova'da bulunan bir ofis kulesini vurduğunu ve başka insansız hava araçlarının da düşürüldüğünü belirtti. Peki, gökdelen neden ısrarla hedef alınıyor? İşte kritik binanın ikinci kez vurulmasının şifreleri...

Abone ol
Abone ol 01 Ağustos 2023 13:41

Moskova'nın başkenti Rusya'da Pazar günü bir gökdele saldırısı gerçekleşti. Dün gece ise aynı gökdelen ikinci kez İHA saldırısına maruz kaldı.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, gece saatlerinde birkaç İHA'nın düşürüldüğünü ve bunlardan birinin Moskva City bölgesindeki gökdeleni vurduğunu açıkladı. Saldırı sonucunda binanın dış cephesi zarar gördü, ancak şans eseri yaralanan olmadı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'yı saldırıdan sorumlu tutarak tepki gösterdi. Ukrayna, genellikle bu tür saldırıları üstlenmese de Pazar günkü saldırının ardından Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy, savaşın Rusya topraklarına doğru ilerlediğini belirten bir video mesaj yayımladı ve bunun "kaçınılmaz, doğal ve adil" olduğunu ekledi.

Moskova, Ukrayna sınırına 500 km. uzaklıkta olmasına rağmen, geçen haftaya kadar nadiren saldırıya uğramıştı. Ancak, Mayıs ayında Kremlin'in çatısına zarar veren iki İHA saldırısı dikkat çekiciydi. Rusya, bu saldırıyı Ukrayna'nın Devlet Başkanı Vladimir Putin'i hedef almak için düzenlediğini öne sürdü, ancak Ukrayna saldırıyı üstlenmemişti.

Rusya lideri Putin, Pazar günkü açıklamasında Ukrayna ile barış görüşmesi fikrini reddetmediklerini söyledi ve Afrika ve Çin'in barışa aracılık edebileceğini de ekledi. Ancak Putin, Ukrayna ordusunun taarruz halindeyken ateşkes sağlamanın zor olacağını savundu.

Ukrayna ve Rusya arasında barış masasına oturmak için farklı şartlar öne sürülmüştü. Kiev, işgal altındaki topraklardan vazgeçmeyeceğini ifade ederken, Rusya ise "yeni gerçekliğin kabul edilmesi gerektiğini" belirtmişti.

Geçen yıl Ukrayna'nın doğu ve güney bölgelerini işgal eden Rusya, bu toprakları kontrol altında tutuyor. Cumartesi gecesi düzenlenen basın toplantısında Putin, Ukrayna'daki çatışmaları daha da yoğunlaştırmak gibi bir niyetleri olmadığını belirtti ve savaşı eleştiren kişilerin tutuklanmasını savunarak, bu kişilerin Rusya'ya içeriden zarar verdiğini söyledi.

Etiketler rusya ukrayna moskova
Yorumlar