Anasayfa /  Teknoloji

Apple’ın yılan hikayesine dönen şarj standı : AirPower

Apple, 2017’nin Eylül ayında düzenlediği etkinlikte iPhone X (10) ve iPhone 8 ailesiyle birlikte kablosuz şarj standını da tanıtmıştı. AirPower adını verdiği bu stand birden çok cihazı aynı anda şarj etmesiyle dikkatleri çekmişti.

Abone ol
Abone ol 08 Haziran 2018 23:41

Önceki nesil iPhone’lardan en büyük farkının kablosuz şarj edilebilme özelliği olan yeni İphone’lara uygun olarak tanıtılan AirPower’dan günümüze kadar hiçbir iz yok. 2018 yılının başında satışa sunulacağı açıklanan ürün, internet sitelerinde veya mağazalarda da bulunmuyor.

Aynı anda 3 cihazı birden hızlı şarj edebilen stand sadece iPhone’ları değil, iWatch ve AirPods’ları da şarj edebiliyor. Böylece seyahatlerinizde tüm cihazlarınız için ayrı bir kablo taşıma derdinde de kurtulmuş oluyorsunuz. Rakip firmaların daha önceden sunduğu kablosuz ve hızlı şarj teknolojisini geç sunan Apple, bu teknolojiyi hala satışa sürebilmiş de değil. Geç girdiği bu teknolojiyi ilk defa da kendileri getirmiş gibi bir izlenim yaratmaya çalışmaktan da geri kalmadılar. 




AirPower, piyasadaki lider kablosuz şarj standardı olan Qi şarj teknolojisi ile çalışır.Qi, Belkin ve diğerleri gibi üçüncü parti şarj pedleri bulunurken, Airpower yeni kablosuz şarj ihtiyaçlarınıza Apple’ın tescilli bir çözümdür. AirPower’ın fiyatı Apple tarafından onaylanmış olmasa da sızıntılarda yer alan 199 dolarlık fiyatın ihtimalin dışında olduğunu da söyleyemeyiz.



Yorumlar