Anasayfa /  Eğitim

Milyonlarca öğrenci bekliyor! YKS ne zaman açıklanacak?

Milyonlarca öğrenci 18 Haziran ve 19 Haziran tarihlerinde gerçekleşen YKS (AYT - TYT) sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak ediyor. Peki YKS ne zaman açıklanacak?

Abone ol
Abone ol 21 Haziran 2022 22:46

YKS ne zaman açıklanacak?  Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında TYT, AYT ve YDT oturumları haftasonu sona erdi. Sınav heyecanı sona eren öğrenciler sonuçların ne zaman açıklanacağını sorguluyor. Sınav soru ve cevaplarının erişime açılmasından sonra puan hesaplaması yapan öğrenciler 2022 YKS sonuç açıklanma tarihini araştırıyor. İşte, konuyla ilgili ilişkin merak edilen soruların cevabı...

YKS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yaptığu resmi açıklamaya göre, üniversite sınavı 2022 YKS sonuçları 20 Temmuz 2022 tarihinde belli olacak.

YKS 2022 ÜNİVERSİTE SINAVI SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecekler. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

YKS’DE BARAJ OLACAK MI?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2022 YKS, ön lisans ve lisans programları tercihlerinde 150 ve 180 olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testleri (AYT) baraj puanları uygulaması resmi olarak kaldırıldı.

Etiketler YKS
Yorumlar