Anasayfa /  Foto Galeri

Milyonlarca memuru ilgilendiriyor! 17 günlük tam kapanma süreci ile ilgili tüm detaylar

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine "Tam kapanma Tedbirleri" konulu genelge gönderdi. Milyonlarca kamu çalışanın da merak ettiği detaylar belli oldu. Kamu kurumlarında mesai olacak mı? Memurlar mesaiye gelecek mi? Hangi memurlar sokağa çıkma yasağından muaf tüm merak edilenler

Milyonlarca memuru ilgilendiriyor! 17 günlük tam kapanma süreci ile ilgili tüm detaylar - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçileceğini duyurmuştu.

Milyonlarca memuru ilgilendiriyor! 17 günlük tam kapanma süreci ile ilgili tüm detaylar - Sayfa 2

Tam kapanma süreciyle ilgili detaylar merak edilirken İçişleri Bakanlığı'ndan genelge geldi. Genelgede kamuda uzaktan dönemine geçildi.

Milyonlarca memuru ilgilendiriyor! 17 günlük tam kapanma süreci ile ilgili tüm detaylar - Sayfa 3

Kamu kurum ve kuruluşları hizmetin aksamaması için asgari personel seviyesi toplam personel sayısının % 50'sini aşmayacak ölçüde şekilde uzaktan veya dönüşümlü olarak görev alacak memurlar belirleyecek.

Milyonlarca memuru ilgilendiriyor! 17 günlük tam kapanma süreci ile ilgili tüm detaylar - Sayfa 4

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDAN MUAF KAMU GÖREVLİLERİ

1. TBMM üyeleri ve çalışanları,

2. Kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasında görevli olanlar (özel güvenlik görevlileri dâhil),

3. Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler (Havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, PTT vb.), buralarda çalışanlar ile ibadethanelerdeki din görevlileri, Acil Çağrı Merkezleri, Vefa Sosyal Destek Birimleri, İl/İlçe Salgın Denetim Merkezleri, Göç İdaresi, Kızılay, AFAD ve afet kapsamındaki faaliyetlerde görevli olanlar ve gönüllü olarak görev verilenler, cemevlerinin dede ve görevlileri,