Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Milyonlarca İstanbulluyu ilgilendiriyor: İSKİ ve BEDAŞ'tan açıklamalar

İstanbullulara günlerdir 1987'den beri görülecek en şiddetli kar yağışı uyarısı yapılıyor. Milyonlarca İstanbulluya iki kritik uyarı daha geldi. İSKİ ve BEDAŞ yoğun kar yağışına karşı SMS ile milyonlarca İstanbullu uyardı. İSKİ ve BEDAŞ, İstanbullulara "tedbir alın" dedi.

Abone ol
Abone ol 09 Mart 2022 19:39

İstanbul'da 9 Mart Perşembe günü itibariyle kuvvetli, yoğun kar yağışlarının, poyraz fırtınasının ve kuvvetli soğuk havanın etkili olacağı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından günler öncesinden duyurulmuştu. İstanbul'a beklenen kar giriş yaptı.

Bu kapsamda İstanbul Valiliği eğitim ve öğretime 14 Mart Pazartesi gününe kadar ara verileceğini açıklamıştı. Bunun yanı sıra güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında memur, işçi ve diğer personelin 10 Mart 2022 Perşembe günü idari izinli sayılmalarına karar verilmişti.

İSKİ'DEN 'KAR' UYARISI: SMS YOLLADILAR

Beklenen kar yağışına ilişkin uyarılar sürerken; konuya ilişkin bir hamle de İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nden (İSKİ) geldi. Yurttaşlar, gün içinde telefonlarına gelen İSKİ mesajıyla karşılaştı.

İSKİ tarafından abonelere gönderilen mesajda, su sayaç ve tesisatlarının hava ile temas etmesinin önlenmesi çağrısı yapıldı.

Mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Sayın abonemiz; ilimiz genelinde beklenen soğuk hava dalgası sebebiyle su sayaç ve tesisatlarının hava ile temas etmesini önleyecek şekilde tedbir almanız önemle rica olunur."

BEDAŞ: DİKKATLİ OLUN

Bir uyarıda elektrik dağıtım şirketi BEDAŞ'tan geldi. BEDAŞ'tan şu açıklama yapıldı:

Değerli müşterilerimiz, Meteoroloji verilerine gore, İstanbul Avrupa Yakasında 10 Mart-13 Mart günleri arasında soguk hava dalgası ve kuvvetli kar yağışının etkili olması beklenmektedir. Elektrik hizmetlerinin kesintisiz devam etmesi icin acil müdahale ekiplerimiz 7/24 görev başındadır. Siz değerli müşterilerimizin bu süre boyunca tedbirli ve dikkatli olmasını rica eder, sağlıklı günler dileriz.

Yorumlar