Anasayfa /  Foto Galeri

Milyonlarca emekli ve memuru ilgilendiriyor! Tarih belli oldu

Milyonlarca emekli için gelen yeni düzenleme ile maaşlar resmi tatil günlerinde de ödenecek. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ardından belli olan zamlı emekli ve memur maaşlarının ödeneceği tarih belli oldu. İşte detaylar...

Milyonlarca emekli ve memuru ilgilendiriyor! Tarih belli oldu - Sayfa 1

Milyonlarca emekli  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ardından belli olan zamlı maaşlarını ne zaman alacaklarını araştırıyor. Emekli maaşlarına gelen yeni düzenleme ile aylık ödemeler, resmi tatil ya da hafta sonuna denk gelse bile zamanında yapılacak. Peki, zamlı maaşlar ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Milyonlarca emekli ve memuru ilgilendiriyor! Tarih belli oldu - Sayfa 2

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, emeklilerin aylıklarına yüzde 25.47 oranında zam yapılacağını duyurdu.

Milyonlarca emekli ve memuru ilgilendiriyor! Tarih belli oldu - Sayfa 3

Erdoğan'ın açıklamasına göre; memur maaşlarına 2022 yılında yüzde 5 oranındaki toplu sözleşme zammı yüzde 7.5'e çıkarıldı. Enflasyona ek olarak memur emeklilerinin aylıkları da Ocak ayında toplam yüzde 30.5 oranında artacak.

Milyonlarca emekli ve memuru ilgilendiriyor! Tarih belli oldu - Sayfa 4

Açıklamaya göre; devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak. SSK emeklileri zamlı maaşları 17-26 Ocak, Bağ-Kur emeklilerininki ise 25-28 Ocak tarihinde hesaplarda olacak.