Anasayfa /  Foto Galeri

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zam rakamı netleşti

Tüm çalışanları yakından ilgilendiren asgari ücret zam toplantısının ikincisi dün gerçekleşti. 2022 asgari ücret zammı için beklentiler yüzde 30'un üstü ve yüzde 45'in altında yoğunlaşırken Türk-İş Başkanı Atalay, "Oluşan rakamların altına evet demeyiz" dedi. İşte asgari ücret zam beklentisiyle ilgili detaylar...

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zam rakamı netleşti - Sayfa 1

Recep Tayyip Erdoğan, "asgari ücret zammının dar gelirlinin hayat şartlarını iyileştirip onları rahatlatacak" bir oranda olacağı mesajını verirken 4 bin liranın altında olmayacağı yönündeki beklentiler yükseldi.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zam rakamı netleşti - Sayfa 2

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret konusunda toplumun beklentilerinin yüksek olduğunu vurgulayarak memura olduğu gibi işçiye de ek refah artışı yapılmasını istedi. Türk-İş'in de yüzde 40'ın üzerinde artışla 4 bin lirayı işaret ettiği belirtiliyor.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zam rakamı netleşti - Sayfa 3

TOPLANTI ÖNCESİ BAKANLA GÖRÜŞTÜ
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı dün Türk-İş ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Yarın TİSK'te yapılacak üçüncü toplantıda Türkiye İstatistik Kurumu da asgari ücret hesaplamasını sunacak.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zam rakamı netleşti - Sayfa 4

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, toplantı öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'le yaptığı telefon konuşmasında bekledikleri rakamı iletirken, memura olduğu gibi işçiye de ek refah artışı yapılması gerektiğini söyledi.