Anasayfa /  Foto Galeri

Milyonlar için karar verildi! İşte adım adım geri dönüş...

Corona virüs sonrası Türkiye’de normalleşme sürecinde milyonlarca çalışan haziranda işe dönmeye hazırlanıyor. Uzaktan çalışan şirketler farklı çözümlerle iş başı planlıyor.

Milyonlar için karar verildi! İşte adım adım geri dönüş... - Sayfa 1

Türkiye’de evden çalışmaya başlayan milyonlarca kişinin kademeli olarak 1 Haziran’dan itibaren ofislere dönmesi bekleniyor. Ülkemizde ilk corona virüs vakasının görüldüğü 11 Mart’tan itibaren üretim ve saha elemanı haricindeki pek çok beyaz yakalı evlerden çalışmaya başlamıştı. Türkiye’nin büyük gruplarının bir kısmı haziranda ofise dönme kararı verirken, bazıları kısmen başlayarak bir geçiş süreci ortaya koydu. Bazı firmalar bundan sonra da tamamen uzaktan çalışmayı gündeme alıyor.

Milyonlar için karar verildi! İşte adım adım geri dönüş... - Sayfa 2

Nasıl yapılacak? 
Koç Holding İnsan Kaynakları, normale geçiş için yol haritası hazırladı. Grupta 90 bin çalışan var. Şu an sahada, ofiste ve evde çalışan ekipler bulunuyor. Normale dönüş dönemini bu şekilde geçirmek hedefleniyor. Salgın sonrası yeni dönemin gerektirdiği çalışma düzeni ile başlamak üzere hazırlık yapılıyor.

Milyonlar için karar verildi! İşte adım adım geri dönüş... - Sayfa 3

Sabancı Holding, 1 Haziran’dan itibaren çalışanların yüzde 50 şeklinde ofise dönmesi kararını aldı. İki grup halinde işe dönme planı yapılıyor. Pazartesi, salı günü bir grup işe gelecek. İkinci grup evden çalışacak. Çarşamba günü ofis dezenfekte edilecek. Perşembe, cuma günü ise ikinci grup işe gidecek, birinci grup evden çalışacak.

Milyonlar için karar verildi! İşte adım adım geri dönüş... - Sayfa 4

Eczacıbaşı Holding, 20 Mart’tan itibaren tüm ofislerinde uzaktan çalışmaya geçti. 11 Mayıs haftasından itibaren, yönetim kademesi haftada üç gün ofise dönmeye başladı. 1 Haziran’dan itibaren de, iki grup halinde çalışma düzenine geçiliyor. Birinci grubun ofiste olduğu hafta, ikinci grup uzaktan çalışacak. İkinci grubun ofise geldiği hafta ise, birinci grupta uzaktan çalışma düzeninde olacak.