Anasayfa /  Dünya

Milli Savunma Bakanlığı Karadeniz'deki serseri mayınların imha edildiği anları paylaştı

Ukrayna-Rusya savaşında Karadeniz'de büyük tehlike ortaya çıkmıştı. Türk karasularında mayınlar tespit edilmişti. Milli Savunma Bakanlığı, Karadeniz’deki sürüklenen mayın tehdidine karşı Deniz Kuvvetleri Komutanlığının aldığı önlemlerin yer aldığı görüntüleri ve mayınların imha edildiği anların görüntülerini paylaştı.

Abone ol
Abone ol 03 Nisan 2022 21:28

Ukrayna'nın Odessa kentinin açıklarına döşenen mayınların yerlerinden koparak Karadeniz'e sürüklenmesinin ardından Türkiye sularında mayınlar tespit edildi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın mayınların tespiti ve imhası için faaliyetleri sürüyor.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Karadeniz'de sürüklenen serseri mayın tehdidine karşı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın aldığı önlemlerin görüntülerini ve mayınların imha edildiği anları paylaştı.

"MAYINLAR BÜYÜK BİR TİTİZLİKLE İMHA EDİLİYOR"

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada mayınların tespiti ve imhası için çalışmaların aralıksız olarak sürdüğüne dikkat çekildi.

MSB tarafından yapılan açıklamada, "Mayın Filosu Komutanlığımız ve Deniz Kuvvetlerimizin seçkin birliği SAS Timlerimiz, sahip olduğu imkân ve kabiliyetlerle denizlerimizde oluşabilecek mayın tehdidine karşı her türlü tedbiri alarak görev yapıyor. Mayınlar tespit ve teşhis sonrası büyük bir titizlikle imha ediliyor." ifadeleri kullanıldı.

İşte o anlar:

Yorumlar