Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Milli Savunma Bakanlığı açıkladı: 4'lü zirve başladı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 4'lü zirve başladı. Ukrayna limanlarında bekleyen tahıl ve gıda maddelerinin deniz yoluyla emniyetle sevkine ilişkin Türkiye, Rusya Federasyonu ve Ukrayna savunma bakanlıkları askeri heyetleri ile Birleşmiş Milletler heyeti arasındaki dörtlü toplantı başladı.

Abone ol
Abone ol 13 Temmuz 2022 16:35

Milli Savunma Bakanlığı, Karadeniz'de tahıl koridoru için yapılan tarihi zirvenin başladığını duyurdu. MSB'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Ukrayna limanlarında bekleyen tahıl ve gıda maddelerinin deniz yoluyla emniyetle sevkine ilişkin Türkiye, Rusya Federasyonu ve Ukrayna savunma bakanlıkları askeri heyetleri ile Birleşmiş Milletler heyeti arasındaki dörtlü toplantı, Kalender Kasrı’nda başlamıştır."

ERDOĞAN, PUTİN VE ZELENSKİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüşmesinde Karadeniz'de tahıl ihracı için güvenli koridorlar oluşturulmasını ele almıştı.

BM Gıda ve Tarım Örgütü raporuna göre tahıl üretiminde en büyük pay Çin, ABD ve Hindistan'a ait. Rusya ve Ukrayna bu ülkelerden sonra geliyor. 2019 yılı verilerine göre Rusya 118 milyon ton, Ukrayna ise 74 milyon ton tahıl üretimi gerçekleştirdi.

Yorumlar