Anasayfa /  Güncel

Milli Muharip Uçak (MMU) KAAN'ın uçuş tarihi belli oldu mu?

Milli Muharip Uçak (MMU) KAAN'ın ilk uçuş tarihi, teknolojiye ilgi duyan birçok vatandaşın dikkatini çekiyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin önemli projelerinden biri olan yerli ve milli uçak KAAN'ın ilk uçuş tarihi, önceden belirlenen planlara göre ertelendi. Şimdi merak edilen soru şu: Milli Muharip Uçak (MMU) KAAN ne zaman ilk uçuşunu gerçekleştirecek? İşte detaylar.

Abone ol
Abone ol 28 Aralık 2023 12:00

Milli Muharip Uçak (MMU) KAAN'ın ilk uçuş tarihi, teknolojiye ilgi duyan birçok vatandaşın dikkatini çekiyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin önemli projelerinden biri olan yerli ve milli uçak KAAN'ın ilk uçuş tarihi, önceden belirlenen planlara göre ertelendi.

Şimdi merak edilen soru şu: Milli Muharip Uçak (MMU) KAAN ne zaman ilk uçuşunu gerçekleştirecek? İşte detaylar.

Milli Muharip Uçak olarak bilinen KAAN'ın ilk uçuş tarihi merak konusu haline geldi. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin önemli projelerinden biri olan Milli Muharip Uçak KAAN, uçuşa hazırlık ve test süreçlerini sürdürüyor.

KAAN'IN İLK UÇUŞU NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

KAAN, fırlatma koltuğu, statik testler, kontrol yüzeyleri testleri, iniş takımı düşürme testleri, aviyonik sistem testleri ve yakıt testlerini başarıyla geçtikten sonra motor çalıştırma testlerini de tamamladı.

27 Aralık olarak belirlenen ancak daha sonra ertelenen ilk uçuş, yer testleri ve taksi testlerinin tamamlanmasının ardından birkaç hafta içinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

MMU KAAN'IN ÖZELLİKLERİ NELER?

Milli Muharip Uçak, radar dalgalarını sönümleme özelliğine sahip kompozit malzemelerden üretilmiş olup çift motorlu, düşük görünürlüklü, gelişmiş atış sistemleri ve çift fonksiyonlu radar gibi özelliklere sahiptir.

Uçak, ASELSAN tarafından geliştirilen elektronik harp sistemi ve elektro optik 360 derece gözetleme sistemini kullanacak ve dördü gövde içinde, dördü gövdenin yanlarında olmak üzere toplam sekiz adet orta ve uzun menzilli füze taşıyabilecek.

KAAN ile Türkiye, 5. nesil savaş uçağına sahip ülkeler arasında yer alacak ve yüksek hava muharebe menzili ile süpersonik hızda stratejik taarruz yeteneğine sahip olacak.

Etiketler KAAN MMU Muharip uçak
Yorumlar