Anasayfa /  Ekonomi

Migros işçisi eylem yaptı! Migros iyi gelmiyor etiketi sosyal medya trend oldu!

Migros işçisi eylem yaptı! #MigrosİyiGelmiyor etiketi sosyal medya trend oldu! Kocaeli Şekerpınar’da Migros’un deposunda çalışırken sendika üyesi oldukları için ücretsiz izne çıkarılan işçiler eyleme başladı. #MigrosİyiGelmiyor tt oldu

Abone ol
Abone ol 20 Ocak 2021 04:25

Migros işçisi eylem yaptı! #MigrosİyiGelmiyor etiketi sosyal medya trend oldu!

Kocaeli Şekerpınar’da Migros’un deposunda çalışırken sendika üyesi oldukları için ücretsiz izne çıkarılan işçiler eyleme başladı. İşçiler tarafından yapılan eylemde, "Ücretsiz izin zorbalığına hep birlikte yanıt verelim. Migros'a girelim, sepeti doldurup, kasaya bırakıp çıkalım. Bunu her gün sürekli yapalım, geri adım atılıncaya dek" denildi.

FAZLA MESAİ ZORUNLU DEĞİL

Migros deposunda 3 yılı aşkın süredir çalışan Nurten Akan, pandemiyle birlikte yoğun çalışmaya başladıklarını aktardı. Çalışma koşullarını anlatan Akan, “Fazla mesaiye kaldık. Hem psikolojik hem de bedenen yoğun geçen bir dönemdi. 31 Aralık’a kadar sabah 08.00-22.30 arasında çalıştık. Fazla mesai zorunlu değil, böyle bir haklarının olmadığını biliyorduk ama amirler bizi buna zorluyordu. ‘İşine gelmiyorsa kapı orada’ diyorlardı. Daha sonra tehdidi bırakıp ‘Bu akşam da idare edin, bu hafta da geçsin’ diye ikna etmeye çalışıyorlardı” dedi

 "YENİ YIL HEDİYEMİZ ÜCRETSİZ İZİN OLDU"

Kendilerinin ücretsiz izne çıkarılmadan önce 200'e yakın işçinin alındığını söyleyen Akan, “Eylül ayından itibaren pazar günleri de mesaiye zorladılar. Gelmezsek cumartesi akşamı sabahlamamız isteniyordu. Bizi ücretsiz izne çıkarmadan iki hafta önce 200’e yakın işçi alındı. Bu kadar yoğun çalışan bir depo, tecrübeli eski personelini ücretsiz izne çıkardı. Bu haksızlık” diye konuştu.

YENİ YIL HEDİYEMİZ OLDU

Sendikalaşma sürecini anlatan Akan, “DGD-SEN’e üye olmaya karar verdik. Toplu bir şekilde bir şeyler yapalım dedik. 10 gün sonra ücretsiz izne çıkarıldık. Yılın son günüydü, her şey güzel olacak derken yeni yıl hediyemiz bu oldu. Planladığımız eylem doğrultusunda hareket etmeye çalışıyoruz. Emeğimizin, ekmeğimizin peşindeyiz. Çok zor şartlarda çalıştık, çocuklarımızın rızkını kazandık. Bu emeğimi onlara gasbettirmeyeceğim” dedi.

Yorumlar