Anasayfa /  Ekonomi

Midyat’ta et entegre tesisi hizmete girdi

Mardin’in Midyat ilçesinde bölgenin en donanımlı et entegre tesisi hizmete girdi.Midyat Mercimekli Mahallesi’nde tamamlanan mezbahane ilçe merkezine 3.5 kilometre mesafede bulunuyor. 11 bin metrekare alana kurulu olan tesis 4 bin 600 metrekare kapalı...

Abone ol
Abone ol 29 Ağustos 2017 10:43

Mardin’in Midyat ilçesinde bölgenin en donanımlı et entegre tesisi hizmete girdi.

Midyat Mercimekli Mahallesi’nde tamamlanan mezbahane ilçe merkezine 3.5 kilometre mesafede bulunuyor. 11 bin metrekare alana kurulu olan tesis 4 bin 600 metrekare kapalı alana sahip. Mezbahane içinde isteyene hayvanlarını 1-2 gün sonra kesiliyor. Kesimlerin İslami şartlara uygun hijyenik ortam, soğuk hava depoları, veteriner hekim denetiminde yapıldığı belirtildi. Hayvancılıkla uğraşan çiftçiler ile kasaplar için tüm olanakların bulunduğu tesis Mardin’de ilk olma özelliğini de taşıyor. Et Entegre Tesisi yetkilisi Mehmet Zeki Alan, ’’Burada Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük mezbahanesini açmış bulunmaktayız. Avrupa standartlarında bir yer yaptık, buraya gelen hayvan sahipleri isterlerse hayvanlarını 1-2 gün bekletip, ondan sonra kesebiliyor. Bu hayvanlar kesildikten sonra termokinglerle istedikleri adrese ulaştırabiliyoruz. Yaptığımız mezbahane İslami şartlara uygun ve isteyen etini burada soğuk hava deposunda bir-iki gün dinlendirip tekrar termokinglerle adreslerine teslim alabiliyor. Bu tesis ortalama 8 buçuk milyonluk bir maliyet ile yapıldı. İnşallah Midyat ve Mardin halkına hayırlı olur’’ dedi.

Kasap Aziz Turgut ise, bu mezbahanenin açılmasındaki temel amacın hijyenik ortamda bölgeye sağlıklı et ulaştırılması olduğunu söyledi. Turgut, "Burada kesilen hayvanlar, iç organları,derisinden tutun her şeyi çok temiz, sağlıklı bir şekilde hem yıkanır, hem soğuk hava deposuna bırakıp bütün olarak teslim edilir. Buraya gelen hayvanlara bir işaret verilir, kimin olduğu belli olsun diye, sonra kesilir, teslim edilir’ şeklinde konuştu.

Yorumlar