Anasayfa /  Güncel

Meydanlarda 'demokrasi nöbeti' sürüyor

Meydanlarda 'demokrasi nöbeti' sürüyor

Abone ol
Abone ol 02 Ağustos 2016 00:11

Meydanlarda 'demokrasi nöbeti' sürüyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine tepki için kent meydanlarında toplanan vatandaşlar 'demokrasi nöbeti'ni sürdürüyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine tepki için kent meydanlarında toplanan vatandaşlar 'demokrasi nöbeti'ne devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla 15 Temmuz gecesinden bu yana meydanları boş bırakmayan vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Ankara

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından 15 Temmuz'dan bu yana binlerce vatandaşın akın ettiği Kızılay Meydanı'nda "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın 15 Temmuz'daki çağrısının ardından her gece meydanda toplanan binlerce vatandaş, ellerinde Türkçe ve İngilizce pankartlar, şehitlerin posterleri ve Türk bayrakları, darbe karşıtı sloganlarla darbe girişimine tepki gösteriyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisiyle coşan vatandaşlar, kimi zaman da meydana kurulan dev ekranlara yansıtılan 15 Temmuz'a ait görüntülerle hüzünlü dakikalar yaşadı.

Bitlis 

Bitlis merkez ve Tatvan ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

15 Temmuz'dan beri darbe girişimini protesto etmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine 18 gündür meydanları terk etmeyen vatandaşlar, demokrasi nöbetine devam ediyor.

AK Parti Bitlis İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla "15 Temmuz darbecilere mezar olacak", "Münafık Fetullah", "Darbeye hayır, asker kışlaya" ve "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganları attı.

İzmir

İzmir'de Konak Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti. Vatandaşlar cep telefonlarının ışıklarıyla Konak Meydanı'nı aydınlattı.

Sakarya

Sakarya'da Demokrasi Meydanı'nda toplanan çok sayıda vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimi aleyhinde slogan attı.

Kuran-ı Kerim tilavetini dinleyen vatandaşlar, şehitler için dua etti, mehter takımına eşlik etti, İstiklal Marşı'nı okudu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Demokrasi Meydanı'nda yaptığı konuşmada, darbeye karşı 18 gecedir şanlı direnişin devam ettiğini söyledi.

Rize

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından, Rize 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Yalova

Yalova'da, darbe girişimin olduğu 15 Temmuz'dan bu yana her akşam Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nı boş bırakmayan Yalovalılar, ellerindeki Türk bayraklarıyla FETÖ ve elebaşı Fetullah Gülen aleyhine slogan attı.

Alanda kurulan dev ekranda, televizyon kanallarından gündemi takip eden vatandaşlar, haber bültenlerini izlerken seslendirilen marşlara eşlik etti.

Balıkesir

Balıkesir'de vatandaşlar "demokrasi nöbeti" için Milli İrade Meydanı'nda buluştu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından "demokrasi şehitleri" için dua edildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesince kurulan dev ekrandan darbe girişimiyle ilgili görüntüler yayınlandı. Büyükşehir Belediye bandosu konser verdi.

 

Edirne

Edirne'de, Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tasavvuf Musikisi topluluğu bir program düzenledi.

Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını taşıyan vatandaşlar, hafızlar Alp Can Çelik, Burak Yıldız ile mevlithanlar Süleyman Özer ve Abdullah Çolak'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim ve mevlid-i şerifin ardından, 15 Temmuz şehitleri için dua etti. Tasavvuf Musikisi topluluğu ilahiler de okudu.

Kırklareli

Kırklareli halkı da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Vilayet Meydanında bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan" sloganları attı. Buradaki programda çoğunluğu romanlardan oluşan grup tekbir getirerek, ilahiler okudu.

Eskişehir

Vilayet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu.

Ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimini kınayan vatandaşlar, olaylarda hayatını kaybedenler için okunan Kur'an-ı Kerim'i dinleyip, dua etti.

Meydandaki binlerce kişiye, Türk Kızılayı, ilçe belediyeleri, çeşitli kurum ve kuruşlarca yiyecek ve içecek ikram edildi.

Adana

Adana'da, Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirilen mitinge çok sayıda vatandaş aileleri ve çocuklarıyla katıldı.

Etkinlikte, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu. Ardından vatandaşlar saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu.

Tekbirler getiren vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda" sloganları attı.

Hatay

Hatay'ın Antakya ilçesinde de vatandaşlar Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

DSİ Parkı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla terör örgütü aleyhine slogan atarak, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Etkinlikte Antakya Belediyesi mehter takımı çeşitli marşlar seslendirdi.

Mersin

Mersin'de de vatandaşların darbe girişimine karşı demokrasi nöbeti devam ediyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterip, slogan attı.

Alan içerisinde kurulan bir platformda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce katıldığı televizyon programlarından kesitler sunuldu.

Yorumlar