Anasayfa /  Foto Galeri

Metrodaki saldırgan hakkında kafa karıştırıcı sorular... Polisin geleceğinden haberdar mıydı?

Kadıköy-Tavşantepe metrosunda tam anlamıyla bir dehşet yaşanmıştı. Emrah Yılmaz, metroda elinde bıçakla terör estirmiş, küfür ve hakaret etmiş, Senanur Damgacı'ya elindeki bıçakla saldırı girişiminde bulunmuştu. Saldırı anı görüntüsü Twitter'da büyük infial yaratmış ve aynı gece saldırgan evine yapılan baskınla gözaltına alınmıştı. Emniyetin yayınladığı yakalanma anı videosu ise kafaları karıştırdı. Özellikle 5 ayrıntı, akıllara saldırganın polisin geleceğinden haberdar mıydı sorusunu getirdi.

Metrodaki saldırgan hakkında kafa karıştırıcı sorular... Polisin geleceğinden haberdar mıydı? - Sayfa 1

Kadıköy-Tavşantepe metrosunda dün akşam saatlerinde Emrah Yılmaz adındaki saldırgan ile Senanur Damgacı arasında maske tartışması yaşanmış ve  Yılmaz'ın elindeki bıçakla metrodakilere hakaret dolu küfürler etmesi, Damgaci'ya yönelik olarak "Suratını keserim" tehditleri cep telefonuyla görüntülenmişti.

Metrodaki saldırgan hakkında kafa karıştırıcı sorular... Polisin geleceğinden haberdar mıydı? - Sayfa 2

Sosyal medyada büyük yankı toplayan ve on binlerce tweet atılan bu olayla ilgili yapılan soruşturma sonucu saldırgan Emrah Yılmaz gece saat 02.30 sularında evinde gözaltına alınmıştı.

Metrodaki saldırgan hakkında kafa karıştırıcı sorular... Polisin geleceğinden haberdar mıydı? - Sayfa 3

Gözaltına alınan Yılmaz'ın yapılan incelemesinde uyuşturucu madde bulundurma, uyuşturucu madde ticareti, kasten yaralama, tehdit, hakaret, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, mala zarar verme gibi 20 suç kaydının olduğu ortaya çıktı. Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube'ye getirilen saldırganın ifadesi alındı. İşlemleri tamamlanan Yılmaz, Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi. Emrah Yılmaz, mahkemeye çıkarıldı ve  "Silahla tehdit", "Basit yaralamaya teşebbüs" ve "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçlarından tutuklandı.

Metrodaki saldırgan hakkında kafa karıştırıcı sorular... Polisin geleceğinden haberdar mıydı? - Sayfa 4

Bu arada saldırıya uğrayan Senanur Damgacı da olayla ilgili olarak DHA'ya konuşmuş ve saldırının nasıl olduğunu anlatmıştı. Annesiyle yolculuk ederken bıçaklı kişinin tehdidiyle karşılaştıklarını belirten 26 yaşındaki Damgacı, "Ben normalde kick boksçuyum bir şeylere güveniyordum ama herhangi bir malzemenin karşısında bir şey yapamayacağımı gördüm" dedi. "Allah kurtardı ya. Tamamen şans eseri kurtulduk" diyen Damgacı, "Birisi bununla ilgili önlem almadıkça bu sapıklar, dengesiz insanlar daha da artarak devam edecekler" diye konuşmuştu.