Anasayfa /  Popüler  /  Kim kimdir

Meteorolojinin Kurucusu ve Sinoptik Haritanın Mucidi Robert Fitzroy kimdir? video izle

Hava tahminleri konusunda adeta bir kahin gibi içgörü sahibi, modern anlamda meteorolojinin kurucusu kabul edilen ve ilk “sinoptik” haritayı icat eden İngiliz bilim insanı  Robert Fitzroy Kimdir?

Abone ol
Abone ol 17 Ocak 2021 13:20

Meteorolojinin Kurucusu ve Sinoptik Haritanın Mucidi Robert Fitzroy

Hava tahminleri konusunda adeta bir kahin gibi içgörü sahibi, modern anlamda meteorolojinin kurucusu kabul edilen ve ilk “sinoptik” haritayı icat eden İngiliz bilim insanı  Robert Fitzroy, bizlere insan aklının ihtiyaç duyduğu zaman neler başarabileceğini gösteriyor. 

Yaşamı boyunca tüm servetini bu işler için harcayan Robert Fitzroy sayesinde bugün sayısız uyduya, uçağa ve gemiye ek olarak 11.000’den fazla meteoroloji istasyonu dünyayı süslemekte ve hepsi küresel bir meteorolojik veri bankasını sürekli bilgiyle beslemektedir.

Güçlü süper bilgisayarlar, en azından kısa süreler için oldukça doğru tahminler üretmekte ve uçak yolculuğundan spor etkinliklerine kadar bir dizi faaliyetler, Fitsroy’un başlattığı bu tahminlere güvenir. Bu önemli şahsiyet ve çalışmaları ile ilgili daha fazla bilgiye videosunu izleyerek ulaşabilirsiniz.

Bu haberimizdeki video içeriği  Zihin İşçisi tarafından hazırlanmıştır.

ZİHİN İŞÇİSİ

Her geçen gün daha fazla büyüyen ve dünyanın en büyük sosyal medya ağlarından birisi olan youtube, içerik zenginliğiyle her kesime hitap eden bir özellik taşıyor. Youtube bu zenginliğini, içerik üreticilerine tanımış olduğu ifade özgürlüğüne borçlu. Herkesin kendi duygu ve düşüncelerini rahatlıkla ifade edebildiği bu mecrada son zamanlarda ön plana çıkan içerik türlerinden birisi bilimsel bilgi paylaşımları. Ülkemizde de gittikçe revaçta olan bu içerik türünü, ülkemiz adına layıkıyla temsil eden ve içerikleriyle adeta göz dolduran zihin işçisi kanalı, takip edilmeye değer bir kanal olarak parlıyor.

 HAZIRLAYAN: Mehmet Ozan CENNET

SESLENDİREN: Mehmet Ozan CENNET

Yorumlar