Anasayfa /  Hava durumu

Meteoroloji'den uyarı! Toz bulutu geliyor... İşte etkilenecek iller...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Suriye kaynaklı toz taşınımı için uyarı yaptı. Toz fırtınası, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin yanı sıra Akdeniz ve İç Anadolu'da da etkili olacak.

Abone ol
Abone ol 02 Haziran 2022 18:50

Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu için Suriye kaynaklı toz taşınımı uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, toz taşınımının yarın akşam saatlerine kadar etkili olacağı belirtildi.

Başta hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamlar ve yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği özellikle vurgulandı.

İSTANBUL HAVA DURUMU – HAVA NASIL OLACAK?
Marmara’da parçalı ve az bulutlu, doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Bilecik çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğu kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

İSTANBUL 18°C, 27°C

Parçalı ve az bulutlu

İZMİR HAVA DURUMU – HAVA NASIL OLACAK?
Ege’de parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İZMİR 23°C, 34°C

ANKARA HAVA DURUMU – HAVA NASIL OLACAK?
İç Anadolu’da parçalı ve yer yer çok bulutlu, doğu kesimleri ile Eskişehir ve Çankırı çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Kayseri ve Sivas çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ANKARA 17°C, 33°C

Parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde batı kesimleri yer yer çok bulutlu

Yorumlar