Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den sel, su baskını uyarısı! Bugün hava durumu nasıl olacak? 19 Ekim 2023 Hava Durumu

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu ile Güneydoğu Anadolu, Afyonkarahisar, Denizli ve Çankırı çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, iç ve doğu kesimlerde 3-5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den sel, su baskını uyarısı! Bugün hava durumu nasıl olacak? 19 Ekim 2023 Hava Durumu - Sayfa 1

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu ile Güneydoğu Anadolu, Afyonkarahisar, Denizli ve Çankırı çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç), Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Adana, Hatay'ın kıyı kesimleri ile bugün (Çarşamba) akşam ilk saatlerde Kocaeli, Sakarya, Kastamonu, Samsun, Sinop ve Ordu çevrelerinde kuvvetli, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji'den sel, su baskını uyarısı! Bugün hava durumu nasıl olacak? 19 Ekim 2023 Hava Durumu - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI: 

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, iç ve doğu kesimlerde 3-5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den sel, su baskını uyarısı! Bugün hava durumu nasıl olacak? 19 Ekim 2023 Hava Durumu - Sayfa 3

RÜZGAR: 

Genellikle kuzeyli, doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den sel, su baskını uyarısı! Bugün hava durumu nasıl olacak? 19 Ekim 2023 Hava Durumu - Sayfa 4

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç), Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Hatay'ın ve Adana'nın kıyı kesimleri ile bugün (Çarşamba) akşam ilk saatlerde Kocaeli, Sakarya, Kastamonu, Samsun, Sinop ve Ordu çevrelerinde kuvvetli, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.